Espanya se la juga

"Si queda una mica de seny en la política espanyola, PSOE i Podemos haurien d’entendre que tenen a les seves mans una magnífica oportunitat per fer d'Espanya un país modern i vertaderament democràtic"

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias s’estan governant a sobre. El que era impensable fa només uns mesos, és possible i desitjable d’un dia per l’altre. Això ja ho ha assumit tothom. Ja no se’n parla, d’aquelles famoses declaracions del líder del PSOE: “Jo seria president del govern. I seria un president del govern que no dormiria per les nits. Juntament amb el 95% dels ciutadans que tampoc se sentirien tranquils”. Això és el que va dir a mitjans de setembre. “Donde dije digo, digo Diego”, que dirien els espanyols. Així. Pim Pam.

Acceptada i assumida la contradicció, ara ja som en un altre moment. Sánchez i Iglesias volen governar. I ho volen fer junts. Però per aconseguir-ho necessiten suports. De nou, els diputats catalans agafen rellevància. I es confirma l’anàlisi que constata que Catalunya és un element que pot aportar estabilitat a Espanya, o justament tot el contrari. I això és responsabilitat directa dels poders de l’Estat. Sempre havia estat així, però en aquest moment històric, amb gent a la presó i a l’exili i una repressió absolutament desmesurada i poc digne d’un estat democràtic del segle XXI, Catalunya agafa encara més rellevància.

 

L’esperança és l’últim que es perd, diuen. I és cert que un govern de coalició progressista fa pensar que no tot està perdut, i podria ser una molt bona solució per a Espanya, i també per a Catalunya. Si queda un mínim de seny en la política espanyola, PSOE i Podemos haurien d’entendre que aquesta és una magnífica oportunitat per matar dos pardals d’un tret: solucionar el conflicte català i formar un govern històric de coalició i progressista. És a dir: de fer d'Espanya un país modern i veritablement democràtic.

En aquesta investidura, no se la juguen només tots els catalans que volen un referèndum pactat, ni tan sols tots aquells que explícitament volen la independència de Catalunya, sinó també els espanyols que reclamen una supervivència honesta i digna de l’Estat.

 

Comentaris (9)
ESPANYA NO SE LA JUGA. Ho tenen tot bastant controlat gràcies a disposar d'un exèrcit, mitjans d'intoxicació, policies i presons. Fa 2 mesos
ERC facilitarà el govern del PSOE a canvi que el psoe i podemos-comuns facilitaran que erc controli la Generalitat i els txantxullos que s'en deriven. A posteriori erc cedirà en política lingüística i el que calgui. Alguns presos sortiran d'aquí uns anys. Tot seguirà aproximadament com fins ara. Els catalans i la nostra cultura s'anirà diluïnt dins Espanya, i no hi ha més història que aquesta. La meitat de la gent que viu a Catalunya són d'Espanya i contra això no hi ha res a fer.
Sisco Fa 2 mesos
Per que no parlem clar d´una vegada, jo no tinc res en contra de Espanya, però crec que cada u ha de arreglar els problemes a casa seva , i nosaltres els Catalans ja fa temps que ho tenim clar que volem i a on volem anar, per tant cada un a casa seva com bons amics, però per separat.
joanr Fa 2 mesos
Un govern progressista? Fas riure Nerea. Els catalans no tenen res a esperar del possible govern...o ja has oblidat el 155 i tota la merda repressiva que escampa el PSOE? Els partits independentistes només tenen una eixida digna: fer saltar pels aires el règim putrefacte del 78.
Fat Boy Fa 2 mesos
Aquests tios son com els senyors de la guerra del Congo. L'unic que els interessa es qui fica ma als diamants i al coltan. El futur del Congo?. No em faci riure.
Xavier Fa 2 mesos
El conflicte no és el problema dels polítics, sinó només una circumstància que els envolta. El que els preocupa és com aprovar uns pressupostos amb els quals destinar uns diners a tota una xarxa de persones que en depenen i el poder que això els dona. La negociació no va del futur del país, això no s'ho creu ningú, va d'intercanvis de favors i de l'esperança de tenir pressupostos amb el suport de PSC i Comuns.
A la autora Fa 2 mesos
Deje de mentir, pillina. Que no, que no va a haber referéndum ni los otros saldrán de la cárcel hasta que no toque. Y déjese de "momentos históricos". Llevamos ya, tropecientos momentos históricos. Sinceramente, después de las últimas elecciones pensaba que eran ustedes más, por el polculo que dan...Los de siempre y menos....
enterrador Fa 2 mesos
Sra Rodriguez , ¿ha visto los resultados de la encuesta sobre Catalunya?, ¿no?, pues se parece a los del lejano Oeste ...sobre los indios nativos.
Ricard Fa 2 mesos
L'autonomisme, com l'hem conegut fins ara, no és la solució, en tot cas seria el problema. A Sánchez li tocaria ser valent d'una vegada i començar a explicar als ñols a quin grau d'adoctrinament i odi contra Catalunya han estat sotmesos. Però no crec que ho faci. Ergo, res de recolzament
No ens enganyem Fa 2 mesos
Els espanyols reclamen més ma dura contra Catalunya. No crec convenient donar estabilitat a qui posa gent a la presó i a l’exili i executa una repressió absolutament desmesurada i poc digne d’un estat democràtic del segle XXI. I tampoc als qui miren cap altra banda mentre juguen a autonomisme.