Es busquen polítics a l'altura

"Si alguna cosa ha demostrat el moviment independentista és que el carrer no falla mai"

L’angoixa per l’èxit de la Diada d’enguany ja fa dies que envaeix els mitjans de comunicació i les xarxes socials, i ha mobilitzat partits i entitats. Tots ells s’esforcen per demanar als ciutadans independentistes que facin el que ells no són capaços de fer: posar-se d'acord i anar junts. Ells, que porten mesos fent política amb minúscula quan el moment històric demana fer Política i actuar amb responsabilitat i sentit d'Estat. Insisteixen que la gent surti al carrer -un any més- deixant de banda les legítimes discrepàncies per demanar un Estat propi. I no només això: volen que la manifestació de l’11-S serveixi per expressar el rebuig a la repressió de l’Estat i, fins i tot, que sigui una primera resposta a la sentència de l’1-O. 

Però la cruïlla en la què es troben els independentistes no és pas fàcil. La desil·lusió hi és entre les seves files. Molts ja no amaguen el cansament. I tampoc dissimulen l’empipament, que ara ja és doble. Per una banda, amb l’Estat, que no ha aturat la repressió i no té cap intenció d’obrir un diàleg sincer amb la meitat dels catalans que volen la independència, però tampoc amb el 80% que aspiren a que sigui la ciutadania la que decideixi sobre el futur de Catalunya. I d'altra banda, també estan emprenyats amb els seus dirigents i líders polítics, més preocupats en els propis partits i les contínues picabaralles entre uns i altres que en l’objectiu de la República Catalana.

 

Tot i així -permeteu-me l'optimisme-, no en tinc cap dubte que la manifestació d’enguany tornarà a ser multitudinària i pacífica. I quan això passi... Què? Ara ja sabem del cert que no n’hi ha prou, amb una gran mobilització d’unes hores. Però el carrer ja haurà fet la seva feina. Els partits -i no només JxCat i ERC, també la CUP, de la que bàsicament surten negatives constants i exigències inassumibles per la majoria- no poden deixar tirades aquestes milers de persones que enguany es manifestaran segurament amb una mica menys d’il·lusió que altres vegades, però amb la consciència ferma que això és el que han de fer. Perquè si alguna cosa ha demostrat el moviment independentista és que el carrer no falla mai. I aquest carrer ja no pot esperar més per tenir uns partits i uns polítics a l’altura del moment.

 

Comentaris (8)
No hay Fa 5 mesos
Políticos catalanes de altura: Josep Borrell. Y no está en la inútiles e ineficaces filas secesionistas.
Miquel Fa 5 mesos
Aquest és el problema. No tenim polítics a l'altura de les circumstàmcies. Ens calen homes d'Estat, capaços de negociar amb el govern espanyol la independència de Catalunya.
No hi ha cap polític que valgui res Fa 5 mesos
Els polítics catalans són uns vividors que sols estan en política per menjar calent. I el pitjor és que ni volen deixar de mentir ni dimitiran a menys que els obliguin. ERC i JxCat s'haurien de dissoldre i demanar perdó si tinguessin un mínim de dignitat (que NO tenen).
entranyable Fa 5 mesos
Penso que el polític més líder és en CarlesPuigdemont, l'únic que es mou lliurement per l'espai lliure europeu i que presideix el Consell per la República i que va guanyar les últimes eleccions al Paralament de Catalunya que no van lluitar prou els nostres parlamentaris començant pel senyor president del Parlament.
Miquel Fa 5 mesos
La gent no sol fallar mai enlloc. Qui falla són els polítics incompetents i falsaris. A Catalunya, avui, no hi ha cap líder capaç de dur el país a la independència (expressada majoritàriament a les urnes i acordada amb l'Estat espanyol). Com poden ser tan irresponsables?
Josep Sierra Roca Fa 5 mesos
Penso És clar que aniré a la manifestació; és una de les poques coses que encara puc fer per treballar contra la violència de la gent del 155 del "reino de españa", i d'aquells que, conscient o inconscientment, li donen suport. Penso seguir treballant sempre en la defensa dels Drets Humans, enfront d'aquells que els volen eliminar, i per assolir la concòrdia i la justicia social entre tota la gent de bé; i repeteixo lo de "la gent de bé" ón no hi cao la violència.
Santo Job Fa 5 mesos
Com que no falla mai? Però si no hi ha ningú defensant res!!! Qui hi ha al carrer? NINGÚ! Els indepes són majoritàriament avis, i la resta sou tots mesells i bon vivants, deixeu ja aquesta farsa en que us creieu poble quan sou casta, en que us creieu valents defensors de la llibertat quan l´únic que feu és trepitjar els drets de la resta de catalans. L´advertència és clara: ho tornarem a fer! Tornarem a enviar policia, tornarem a atonyinar, tornarem a jutjar i tornarem a empresonar. A
Josep Sierra Roca Fa 5 mesos
VIOLÈNCIA: com sempre... no sabeu fer altra cosa; tant sols destrucció.
Kim Fa 5 mesos
cert. el carrer no fa res de res. anirà a la mani com qui va de barbacoa. en acabat cap a casa a veure el futbol.
Un de pas Fa 5 mesos
El carrer no falla mai, Ñ tampoc ens falla, sempre disposada a tot per la unitat. Marxem ja!!! Salut i republica aquí I a Ñ