Ens envien a la presó

"No hi ha prou democràcia perquè hi hagi diàleg. Ens han condemnat a nosaltres per la violència d'ells"

Ens han condemnat pel que volem, que és una conseqüència del que som. Amb sentències d'aquest nivell, l'Estat espanyol intenta blindar i eternitzar una relació de jerarquia i subordinació i, sobretot, atemorir la societat catalana de cara al futur, confrontant-la a una amenaça de represàlies duríssimes, en el sentit clàssic de la pròpia història política d'Espanya. Madrid ordena violència, presó i exili. No hi ha camí del mig, no hi ha tercera via... No hi ha prou democràcia perquè hi hagi diàleg. Ens han condemnat a nosaltres per la violència d'ells.

 

Davant d'això, només hi ha el camí de la desobediència social i de la lluita política. Els carrers s'estan omplint de persones que no responen a sigles ni enquadraments, que no tenen interessos electorals ni més compromís que una democràcia viable i la llibertat del seu país. En conseqüència, tenim dret a exigir als partits no subordinats que la pròxima campanya electoral sigui impecablement unitària.

 

 

Després d'aquestes condemnes, la República Catalana ha passat de ser un projecte convenient a l'ingredient imprescindible per a una democràcia plena. Endavant, doncs.

 

Comentaris