Ens veiem al carrer

Vist l'espectacle de la, diguem-ne, negociació entre el PSOE i Podemos, queda clar que l'opció prioritària del socialisme sanchista és entendre's, de la manera que sigui, amb alguna de les dretes espanyoles. Pedro Sánchez s'ha mantingut ferm en l'ortodòxia del nacionalisme espanyol i, pel que fa a Catalunya, ha utilitzat exactament el mateix llenguatge que el PP o Ciutadans per referir-se als polítics presos i al suposat conflicte intern dins la societat catalana que ja va teoritzar, com a amenaça, José María Aznar. Les intervencions de Sánchez implorant una abstenció a Rivera i Casado van justificar-se sempre amb l'argument que ells tenien l'obligació patriòtica de salvar-lo d'una investidura amb els vots indesitjables d'ERC.

I en aquest context polític és com s'afrontaran les sentències del Tribunal Suprem. Amb unes condemnes dures, dictades en un moment d'incertesa electoral que mouran tots els partits del sistema a apuntalar un sistema repressiu que imposarà dècades de presó, tot capgirant el sentit de la violència que es va patir a Catalunya. Els magistrats espanyols dictaran com a veritat que les famílies que van defensar les urnes a les escoles van agredir violentament uns policies i guàrdies civils armats fins a les dents. I, tot seguit, continuarà la repressió contra Trapero i el seu staff, contra la trentena d'investigats del jutjat número 13, contra la Mesa del Parlament... I així durant molts anys.

 

Per això aquest estiu ha de ser de reflexió de l'independentisme polític i social. La piconadora madrilenya no permetrà els dobles discursos i esclafarà per igual qui pacta amb els socialistes a Sant Cugat com qui pacta amb els socialistes a la Diputació de Barcelona. No hi haurà indults sense rendició, assumpció de culpa i petició de clemència. I això equivaldrà a fracàs electoral. O sigui que, ho vulguin o no, aquesta tardor s'hauran de retrobar al carrer.

 

 

 

Comentaris (5)
SENTÉNCIA, NOVES ELECCIONS I DUI Fa 5 mesos
no hi ha més opció vist el carácter autonomista de la classe política actual. Noves eleccions amb partit únic indepe 100% tipus Consell Català per la República i amb l'aval del 50% declarar la DUI. No hi ha alternativa si volem forçar la intervenció de la UE i guanyar la llibertat republicana.
Jose antonio Fa 5 mesos
Nois, em ve molt de gust dir-los a tots els sociates, dirigents i votants: sou uns fills de puta. Ho sentu, pero em surt de dins i no puc evitar-ho. !!!COLLA D'INUTILS!!!!!
Cómo sois los de Ciudadanos Fa 5 mesos
No podeis ver a los sociatas, ¿eh?, José Antonio Primo de (Albert) Rivera.
Joan Fa 5 mesos
Si hi ha noves eleccions, l'abstenció serà molt alta. O es pensen aquests polítics d'ara que tant les volen: Rufian, Tardà, Aragonès, Torrent.... que els hi tornarem a fer confunça i que ens tornaran a prendre el pèl?
No fotis, Salvador Fa 5 mesos
"qui pacta amb els socialistes a Sant Cugat com qui pacta amb els socialistes a la Diputació de Barcelona": són accions que es poden presentar com a similars si -inconscientment?- no tenim presents els resultats: alcalde independentista a St. Cugat, presidenta espanyolista-155 a la Diputació. Vet-ho aquí.
un cainita Fa 5 mesos
el problema es ERC, en concreto : Junqueras, Tarda , Rufian y Torrent. han cometido el peor error posible , creer que están por encima de sus votantes. cliente engañado no vuelve.
otro cainita Fa 5 mesos
Hay clientes engañados una y otra vez que siempre vuelven a por más caña. Como ejemplo tenemos los votantes de Puigdemont y demás basca, mentirosos profesionales que se la han metido doblada a sus votantes en todas y cada una de las elecciones.