Els obliguen a jurar i els escridassen quan ho fan

"La vocalització inaudible d'Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull defineix l'essència política del nacionalisme espanyol"

L'escena ha estat insuperablement descriptiva, la metàfora perfecta del règim espanyol. Uns electes independentistes són obligats a jurar la Constitució d'un règim que impedeix el seu programa polític i els manté empresonats. I l'apoteosi arriba quan, en el moment de fer-ho, els crits i els cops ofeguen el seu jurament. És a dir, els forcen a dir una frase que després es neguen a escoltar. La vocalització inaudible d'Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull, sense possibilitat de fer-se escoltar, defineix l'essència política del nacionalisme espanyol.

 

Mentrestant, la realitat és que no hi ha cap mena de camí transitable per a un objectiu polític tan generalitzat al llarg del temps i la geografia universal com és la independència d'un territori. El règim espanyol tracta els independentistes com a delinqüents, especialment si són càrrecs institucionals i/o electes, i arriba a l'extrem d'obligar els mitjans de comunicació públics a fer servir la terminologia oficial de l'Estat per descriure el conflicte. No hi pot haver diàleg perquè ni tan sols es reconeix a l'interlocutor.

 

 

Afortunadament hi ha un límit. Els sistemes judicials europeus, estatals o interestatals, per ara no han donat la raó en cap cas a Madrid. I serà sobre aquesta realitat que es construiran els pròxims capítols d'una confrontació política que serà dura, llarga i descarnada, certament, però que no es pot guanyar des de la immobilitat.

 

Comentaris (7)
David Fa 5 mesos
Absolutament d'acord amb l'article. Únicament discrepo quan en el darrer paràgraf es diu que es sistemes judicials estatals no han donat la raó a Madrid. Deu ser un error de redacció perquè és just el contrari.
JORDI Fa 5 mesos
CAVERNÍCOLAS!
ja ho veus Fa 5 mesos
A Daniela: van de Mandelas al país de nunca jamás. I els que rebem som tots catalans.
És que juren malament Fa 5 mesos
I mira que és fàcil.
Elia Fa 5 mesos
I que es pot esperar de la claca de la extrema dreta...que es comportin? Si són una colla de nens de papà, sense moral, ni educació, sense saber estar...gent no apta per representar a ningú, si no és als garrulos com ells..
Daniela Grau Fa 5 mesos
,A mi em maten l abraçada a Arrimadas i el jurament de respectar la constitució.Com és possible abraçar els qui et foten a la presó i voler aconseguir una republica tot respectant una constitució q no sols la impedeix sinó q et criminalitza? És surrealista!!!! Suposo q els espanyols anticatalans q es miren aquelles fotos es deuen pensar q és un plaer estar engarjolat i q la independęncia és una farsa.
Si no aceptan la Constitución ... Fa 5 mesos
.... no pueden ser diputados y pierden todo lo que eso conlleva, como el sueldo, por ejemplo.
Marc Fa 5 mesos
El sou surt dels impostos dels catalans!
Kingunxul Fa 5 mesos
Un congreso de [email protected] que se ha convertido en una pocilga con la presencia del fascio patriota.