Els dels cops veuen un cop

"Han canviat la violència de bàndol per mantenir altes les peticions de presó"

"No calen armes ni militars, ni que la violència sigui greu" sosté el fiscal Javier Zaragoza, redefinint d'aquesta manera el concepte històric i l'essència del que és un cop d'estat. Encara més si la part que se suposa que és víctima d'aquest cop d'estat és l'única que sí té armes i militars i, a més, els utilitza causant una violència greu contra la població. Les acusacions han demostrat que els ha importat ben poc la feina de les defenses, els centenars de testimonis i el sentit comú dels que van viure el referèndum de l'U d'Octubre i, cínicament, han canviat la violència de bàndol per mantenir altes les peticions de presó.

 

Al final han estat les acusacions les que han fet un al·legat polític de defensa del règim polític de Madrid i dels axiomes tradicionals del nacionalisme espanyol. I no ho ha fet només en passat, el mateix fiscal Zaragoza considera i ho diu que "l'única violació de drets civils que s'està produint en aquests moments a Catalunya és la que estan patint estoicament aquells que defensen la Constitució". És a dir que la repressió de l'Estat es projecta cap al futur per la mateixa via ideològica que ho fa cap al passat immediat.

 

 

L'acusació popular de Vox deixava les coses clares; "la majoria dels espanyols esperen condemnes que no només facin justícia, sinó que la sentència sigui dissuassòria per a d'altres persones en el futur". Una repressió exemplaritzant, la por com a substitutiu de les urnes.

 

Comentaris