Elogi i defensa del gos policia

"El poder se sent amenaçat i qualsevol que en qüestioni ni que sigui els mètodes és susceptible de ser acusat i tractat de delinqüent"

La Fiscalia investigant el gag d'un programa d'humor sintetitza bastant bé el moment polític i institucional que estem vivint. El poder se sent amenaçat i qualsevol que en qüestioni ni que sigui els mètodes és susceptible de ser acusat i tractat de delinqüent. Fins i tot s'aplica el delicte d'odi -pensat, òbviament, per a la defensa de col·lectius socialment vulnerables- a cossos armats que ja estan especialment blindats per la legislació ordinària. Qualsevol excusa val per atacar TV3 i, especialment, la factoria de sàtira que lidera Toni Soler, un reducte llibertari enmig d'un oceà de mitjans militaritzats per l'opinió única, fins i tot encara que el mateix Soler es disculpi públicament. Riure's de la policia -com en aquest gag de Juste pour rire- és un dels privilegis d'una societat democràtica.

Per contra, s'acaba de fer públic un informe molt preocupant de CC.OO. a TVE que demostra, documentadament, la manipulació i la manca absoluta de pluralitat dels Telediarios de la televisió pública estatal. El document descriu la "impressionant parcialitat" de la cobertura de la reacció a Catalunya contra la sentència del Tribunal Suprem i com alguns dels informatius només van emetre imatges dels aldarulls, ignorant completament les imatges que els servien els seus propis equips des de les mobilitzacions pacífiques i massives. I estem parlant dels serveis informatius de la televisió que paguem entre tots els contribuents, unionistes o no.

 

 

És important que no perdem el sentit del que és escandalós, encara que a hores d'ara el comportament de les institucions estatals sigui una successió de decisions parcials i autoritàries. Volen acabar amb la sàtira perquè són massa satiritzables.

 

Comentaris (8)
Josep Sierra Roca Fa 2 mesos
"El poder se sent amenaçat..."; i jo afegiria que, a més, ha embogit perquè, en realitat, no n'és de demòcrate, han traït i, per tant, volen eliminar tots els principis i valors humanístics. Pobres demòcrates espanyols.
Marta Fa 2 mesos
Que volen els de la brimo, que els hi Fem l'onada??,que apechuguin amb les sevas responsabilitats, ells van de matons,nosaltres ens en riem...
Jordi Comasobirana Fa 2 mesos
, espanya és feixista: l'Estat, per descomptat però tbé la població q vota feixistes. Fugim d'aquest estat podrit o ens massacraran com tenen x costum i és tradició de fa 300 anys
Q si q si Fa 2 mesos
tots aquets periodistes subvencionats pel proces, no us queda un altra q fugir endavant, pq sabeu q en poc anireu tots a la cua dell paro, tv3 i gent com voste s, esta guanyant a pols per sectaris i subjectius, un nou 155 o suspensio d, autonomia, llavors demanareu feina a la razon, pq europa sen riura de vosaltres, .
Lisa Fa 2 mesos
Mireu a mi el que digui la televisió espanyola,.me la sua, fa dos anys que la varen desintonitzar, al igual que A-3, T-5, quatro i la Sexta..i vivim més tranquils, al menys no ens indignem i anem a dormir més relaxats! Aconsello que ho proveu..
Vas muy perdido Cot Fa 2 mesos
Lo que necesitas es un perro de la ONCE que te ayude a encontrar el camino y a cruzar las calles.
palote Fa 2 mesos
Home que voste faci elogi de TV3 es normal perque li poden tallar la subvencio pero que vegi la palla en ull alie i la viga en el seu no es per fersho mirar
ganxó Fa 2 mesos
Collons quin comentari. Vares patir molt per fer-lo. "Catalunya és rica i plena" per que tenim de tot.
Jordi (Català i Suís) Fa 2 mesos
Com els Catalans encara no han pas assumit i acceptat la guerra d'exterminació que els Ocupants i Colons Espanyols han encetat fa uns anys, no reaccionen com caldria. Caldrà que els Espanyols matin Catalans ? Caldrà que hi hagi tortures ? Què cal per tal que els Catalans despertin de l'anestèsia i de la collonada "els nostres veïns Espanyols"? En temps de guerra calen mesures de guerra.
Pol Fa 2 mesos
Tortures ja n'hi han! però això no es diu a cap mitjà de la Espanya tant democràtica ...