Elogi i defensa del gos policia

"El poder se sent amenaçat i qualsevol que en qüestioni ni que sigui els mètodes és susceptible de ser acusat i tractat de delinqüent"

La Fiscalia investigant el gag d'un programa d'humor sintetitza bastant bé el moment polític i institucional que estem vivint. El poder se sent amenaçat i qualsevol que en qüestioni ni que sigui els mètodes és susceptible de ser acusat i tractat de delinqüent. Fins i tot s'aplica el delicte d'odi -pensat, òbviament, per a la defensa de col·lectius socialment vulnerables- a cossos armats que ja estan especialment blindats per la legislació ordinària. Qualsevol excusa val per atacar TV3 i, especialment, la factoria de sàtira que lidera Toni Soler, un reducte llibertari enmig d'un oceà de mitjans militaritzats per l'opinió única, fins i tot encara que el mateix Soler es disculpi públicament. Riure's de la policia -com en aquest gag de Juste pour rire- és un dels privilegis d'una societat democràtica.

Per contra, s'acaba de fer públic un informe molt preocupant de CC.OO. a TVE que demostra, documentadament, la manipulació i la manca absoluta de pluralitat dels Telediarios de la televisió pública estatal. El document descriu la "impressionant parcialitat" de la cobertura de la reacció a Catalunya contra la sentència del Tribunal Suprem i com alguns dels informatius només van emetre imatges dels aldarulls, ignorant completament les imatges que els servien els seus propis equips des de les mobilitzacions pacífiques i massives. I estem parlant dels serveis informatius de la televisió que paguem entre tots els contribuents, unionistes o no.

 

 

És important que no perdem el sentit del que és escandalós, encara que a hores d'ara el comportament de les institucions estatals sigui una successió de decisions parcials i autoritàries. Volen acabar amb la sàtira perquè són massa satiritzables.

 

Comentaris