El soufflé madrileny es desinfla

"L'independentisme hi és perquè té un projecte. És a l'altra banda qui hi ha fatiga"

La divisió, notòria i explícita, de l'independentisme institucional -convenientment amplificada des dels mitjans del sistema-, més algunes escaramusses a Twitter, han generat durant els últims mesos una sensació ambiental de davallada política, alguna cosa semblant a allò que, durant anys, a Madrid van batejar com a soufflé i que equivaldria a la resolució del conflicte entre Catalunya i Espanya per simple desistiment dels catalans. És a dir, l'acceptació d'una derrota total i absoluta per pur convenciment de la impossibilitat de guanyar.

Però el soufflé de l'eufòria madrilenya -que sí que existeix i que és ciclotímic- ha començat a baixar a poc d'inflar-se. N'hi ha hagut prou amb dues anècdotes, desconnectades entre si, per prendre la temperatura real de l'estat de mobilització efectiu de l'independentisme. D'una banda, la simple publicació de les xifres d'inscripcions a la Diada (inicialment, amb una davallada del 25%) ha generat un repunt de la mobilització molt notable, fins el punt de canviar la tendència en positiu. L'altra circumstància és l'aventura freak d'Álvaro de Marichalar, que va intentar robar l'estelada d'un illot de Tossa i es va trobar, en deu minuts, rodejat d'un grapat d'embarcacions que el van obligar -amb total determinació- a retornar la bandera i fugir amb la cua entre les camesL'aristòcrata madrileny només es va emportar una sèrie de consells sobre l'ús excessiu de les drogues que s'han convertit en el video viral de l'estiu.

 

L'independentisme hi és perquè té un projecte. És a l'altra banda qui hi ha fatiga. Per això Albert Rivera, Josep Borrell, Inés Arrimadas, Albert Boadella o Álvaro de Marichalar han marxat per no tornar. Perquè ells tampoc no creuen en els soufflés.

 

Comentaris (8)
Vlad Fa 5 mesos
Res tan típic com assenyalar l'altre quan un té problemes. Se'n diu projecció. Es desinfla el sufflé seu, no maregi la perdiu. Una temporada sense subvenció us aniria de perles a tots plegats.
En el día de hoy, cautivo y desarmado Alvarito de Marichalar , han alcanzado las tropas nacionales sus últimos objetivos. Fa 5 mesos
El procés ha terminado. Ho tenim a tocar. Fdo: El Generalísimo Cot.
Conxi Fa 5 mesos
No os insulteis por favor, se trata de comentar el artículo del sr. Clot, nada mas, recordar lo que dijo una política columnista, que ni siquiera es catalana,mientras en Catalunya se lee, el resto de España ve salvame. No caigamos ese corro de chafarderio e insultos
@Conxi Fa 5 mesos
Si en Cataluña se lee más es porque Cervantes era catalán, no por otra cosa.
Josep Sierra Roca Fa 5 mesos
Compta, perquè tot i la suposada fatiga, son encara MOLT perillossos.
Ricard Fa 5 mesos
españa sin Catalunya no es nada tan solo miseria y franquismo Catalunya sin españa sera prospera y democrática a que jo de borregos españolistas anticatalanes
@Ricard Fa 5 mesos
Cuando un indepe no bala, rebuzna. El PACMA arrasará, sin duda.
Gràcies Sr. Cot Fa 5 mesos
Gràcies a aquest article he entès perfectament allò de "quien no se consuela es porque no quiere". Consolis amb Marichalar, home que a la fi Catalunya és Espanya, encara que no li agradi.
capicci Fa 5 mesos
pallassades les justes, marxa a madrit amb ell, i fes-li la comparsa, llepachurros
pel capiccino Fa 5 mesos
pallassades les justes, marxa a waterloo amb lo fugitiu, i fes-li la comparsa, llepaculs
Pol Fa 5 mesos
Aquí els únics llepaculs sou els fatxes fastigosos espanyolistes
Lisa Fa 5 mesos
És que no ens agrada a la majoria de catalans, només als renegats i botiflers!
Espectador Fa 5 mesos
La independència si es que la fa algú , la farà el poble , no els polítics . El principal obstacle actualment es ERC .
Clar Fa 5 mesos
Els pallassos feixistes només destil·len odi i l’únic projecte que tenen es personal. Senten i voldrien viure com als 40 en que els seus pares gaudien del botí de guerra ( Cruzada de Liberación, es clar) Viva Franco, Arriba España!!!