El poquíssim orgull de Ciutadans

"A l'Espanya espanyola, la catalanofòbia és un camp de joc electoral compartit per tota la dreta i una part significativa de l'esquerra"

Ciutadans va néixer per deslegitimar el catalanisme i qüestionar-ne l'hegemonia social i cultural. Es tractava -es tracta- d'acabar amb l'escola en català i els mitjans de comunicació públics i, sobretot, de trencar la pau social a l'entorn d'un autogovern que, per limitat que fos, podia disposar d'una adhesió social superior a la del règim espanyol, derivat de la transició de finals dels anys setanta. Un objectiu difícil en una societat de llarg historial inclusiu. 

Per això van anar introduint, progressivament, el xoc dialèctic, l'insult i la provocació física. Primer al Parlament i, després, allà on hi hagués alguna càmera de televisió disponible, els nostres conciutadans ciutadans rebentaven plens i festes populars, insultaven amb cara de fàstic, amenaçaven i provocaven. El moment culminant de tot això va ser quan van dedicar-se a tallar llaços grocs, arribant a fer-ho als llocs on viuen els familiars dels represaliats... I després de la màxima tensió, l'abandó. Primer Rivera i després Girauta, Arrimadas i d'altres van aixecar el campament i se'n van anar a Madrid. Allà hi havia el dividend de tanta tensió ambiental esperant-los en forma de ministeris i càrrecs. O això creien.

 

Però el cas és que la cosa no ha acabat d'anar ràpida i, a més, la catalanofòbia, a l'Espanya espanyola, no singulatitza cap partit, sinó que és un camp de joc electoral compartit per tota la dreta i una part significativa de l'esquerra. O sigui que només els ha quedat pactar amb PP i Vox a tot arreu i tractar de dissimular-ho utilitzant el decorat del Dia de l'Orgull. Jugada mestra: Si els col·lectius LGTBI i es menjaven la hipocresia de Ciutadans, els legitimarien. I si no, Inés Arrimadas ja podia fer les seves declaracions clàssiques dient que no els callaran, que tots els que protesten són CDR's, etarres i feixistes i bla , bla, bla... En fi, que aquest país nostre, líder en comerç exterior, ara fins i tot exporta partits. I mals rotllos.

 

Comentaris (7)
Pepet de Vallmanya Fa 6 mesos
El nostre pecat. El que ha fet més mal . .AMB TOT EL QUE ESTÀ CAIENT PER PART DE L'ESTAT CANALLA d'ejPPaña, ....... És, la manca d'UNITAT per part de la cuPP i d'ERC.. I només per interessos çersonals o de partit molt difícils d'explicar !
Que els faci profit Fa 6 mesos
No s'admeten devolucions.
Marta Fa 6 mesos
Ara a la meseta ja van coneguent a la busca líos de l_arrimadas,que descansats ens em quedat,ara nomes falta exportar la resta de cs cap a Madrid,i ja sera un inici de joia
Lisa Fa 6 mesos
Més n'hauríem d'exportar...tots els mals rotllos dels polítics de saló, de psc, comuns, el que queda de c's, PP...tot cap a la meseta....que es matin políticament entre ells.,
ernst Fa 6 mesos
una part significativa de la esquerra? Els "obreros" son anti-catalans per definició i tota la tropa carrillista el mateix ICV , abans PSUC etc
Gombau Fa 6 mesos
La influència, jo crec que nefasta, de Ciudadano's a Catalunya només pot ésser contrarestada amb informació veraç i completa, adreçada als seus votants. Però els mitjans que transmeten aquesta informació veraç, els votants de C's no els veuen, i diuen que són "adoctrinadors". Com solucionar aquest greu problema?
ramon rt Fa 6 mesos
El problema es resol intentant que els votans i simpatitzants de Cs. adquireixin una mica de cultura i pensin amb honestedat si la podridura que els fiquen al cervell és veritat o mentira. Menys odi i més cervell.......cosa difícil perquè només hi tenen fems.
Cs quien te ha visto y quien te ve! Fa 6 mesos
Cs va sembrant l'odi, abans amb el dimoni del catalanisme. Han volgut extendre el fals relat per altres espais i s'han trobat sense discurs, sols en mig del no res, amb tots els espais ocupats per dretes i esquerres. Ja només els hi quedava que anar a fer el ridicul al bell mig de la comunitat LGTBI, que evidentment els han menystingut, i han acabat fent el paper del caballero de la trista figura. Vagan perduts i desubicats per la galaxia sideral, i encara fan més pena culpant a psoe i pp, o