El 'frame' que la va fer alcaldessa

"El que sí està clar és que Ada Colau és alcaldessa per una conjunció política mínima"

Des de la seva òptica -i amb les ulleres de veure, només, el nacionalisme fràgil- Manuel Valls ha dit algunes veritats, la principal de les quals és que Ciutadans forma part d'una amalgama entre la dreta extrema i l'extrema dreta que no té res a veure amb el corrent central del liberalisme europeu. I una certesa complementària; Ciutadans ha tingut interès zero en construir una oposició eficaç a Catalunya, fins el punt que Inés Arrimadas, la cap de llista que va guanyar les eleccions del 21D, ha marxat a Madrid amb alegria i decisió, sense importar-li el més mínim qui quedava al seu darrere. En paraules de Valls, Arrimadas ha deixat "orfes" els votants que li van donar suport a Catalunya. Tot plegat, per una ambició desmesurada de liderar la dreta a Madrid.

Qui sap, és possible que Manuel Valls tingui algun futur polític. Hi ha un espai, que potser es correspondria amb els dos regidors que ara té, d'espanyolisme poc estrident (sense escamots talla-llaços, per entendre'ns) combinat amb un cert catalanisme cultural. Podria ser apreciat als barris alts de Barcelona i tindria el suport del Pont Aeri i de bona part del sistema mediàtic barceloní, a més de ser ben vist des de Madrid. Encara és aviat per avaluar-ne les possibilitats.

 

El que sí està clar és que Ada Colau és alcaldessa per una conjunció política mínima. Un frame que es va donar en un instant i que ha acabat autodestruint-se en un temps rècord. Té l'alcaldia, sí, però patirà una inestabilitat molt superior a la del passat mandat. I això a pocs dies de votar la presidència de la Diputació en companyia, ben visible, de PSC i Ciutadans. Encara no hem vist res.

 

Comentaris