El 'frame' que la va fer alcaldessa

"El que sí està clar és que Ada Colau és alcaldessa per una conjunció política mínima"

Des de la seva òptica -i amb les ulleres de veure, només, el nacionalisme fràgil- Manuel Valls ha dit algunes veritats, la principal de les quals és que Ciutadans forma part d'una amalgama entre la dreta extrema i l'extrema dreta que no té res a veure amb el corrent central del liberalisme europeu. I una certesa complementària; Ciutadans ha tingut interès zero en construir una oposició eficaç a Catalunya, fins el punt que Inés Arrimadas, la cap de llista que va guanyar les eleccions del 21D, ha marxat a Madrid amb alegria i decisió, sense importar-li el més mínim qui quedava al seu darrere. En paraules de Valls, Arrimadas ha deixat "orfes" els votants que li van donar suport a Catalunya. Tot plegat, per una ambició desmesurada de liderar la dreta a Madrid.

Qui sap, és possible que Manuel Valls tingui algun futur polític. Hi ha un espai, que potser es correspondria amb els dos regidors que ara té, d'espanyolisme poc estrident (sense escamots talla-llaços, per entendre'ns) combinat amb un cert catalanisme cultural. Podria ser apreciat als barris alts de Barcelona i tindria el suport del Pont Aeri i de bona part del sistema mediàtic barceloní, a més de ser ben vist des de Madrid. Encara és aviat per avaluar-ne les possibilitats.

 

El que sí està clar és que Ada Colau és alcaldessa per una conjunció política mínima. Un frame que es va donar en un instant i que ha acabat autodestruint-se en un temps rècord. Té l'alcaldia, sí, però patirà una inestabilitat molt superior a la del passat mandat. I això a pocs dies de votar la presidència de la Diputació en companyia, ben visible, de PSC i Ciutadans. Encara no hem vist res.

 

Comentaris (9)
Ramon Fa 7 mesos
El sistema, l'enemic, Espanya i l'emoresariat botifler, l'ibex35, el poder, la casfa, va dur la Colau a l'alcaldia l'any 2015. No ara, no. El 2015.
L'ós Goiat ..... Fa 7 mesos
..... ataca i devora dos secessionistes que estaven d'excursió pel Pirineu. Ningú es va adonar que eren éssers humans fins que van descobrir uns llaços grocs entre les despulles. "És que semblaven ovelles", va manifestar un pastor de la regió.
Francesc Fa 7 mesos
Per Valls el negoci rodó: canvia un resultat insignificant per un acord que aconsegueix el seu objectiu: una alcaldessa escanyolista. Per Colau tot fantàstic: canvia un segon lloc per conservar la poltrona, que és a fí de comptes el que l'interessa, ja té el seu home col·locat en algún despatxet i punto pelota. El trío 155. Ja han caigut totes les caretes. Encara que Maragall faci veure que no s'ha assabentat. Mentider.
un perdedor d´esquerres ( i independent ) Fa 7 mesos
Però sra. Colau !!... què ha fet ??.... però és possible q no ho veiés venir ??? tan gran era la seva ambició x ser alcaldessa...a qualsevol preu ? Miri : intenti arrenjar-ho . Faci una declaració honesta dient q la va errar. Que el Sr. Maragall ha d´agafar la bareta. No vostè.
La Barbie Falangita y el Primo de Rivera Fa 7 mesos
Trob impossible que, vivint a Catalunya ja fa uns anys, aquest trepa agavatxat no hagi parlat amb algú dels MILIONS de catalans que saben que Cs és neofalangisme s.XXI des del primer dia de la seva existència.
Gillotina Fa 7 mesos
Los traidores suelen ser asesinados por sus propios "amigos".
¡Cuantos elogios! Fa 7 mesos
¿Para cuando la boda?
Mercé Fa 7 mesos
Potser si , però això representa a molt poca gent ( Unió , els amics de la seva futura dona ?) , i el Sr . Valls te molta ambició per contentarse de tant poca cosa . I els del circulo eqüestre ja festegen al PSC ! Ja ho veurem !
la prima donna é mobile Fa 7 mesos
Aquest home tan garratibat per amagar que és un veleta de la política, és fàcil de convèncer d'apuntar-se a ser President d'una República catalana amiga de la francesa.