El desgavell i l'estupidesa al Parlament Europeu

"El que no pot ser és que institucions europees accedeixin a fer maniobres estranyes per acontentar un dels governs dels països que integren la Unió Europea"

El Parlament Europeu, al servei de PSOE, PP i Ciutadans. El seu president, Antonio Tajani, ha decidit fer cas als tres partits unionistes i ha accedit a la petició de no concedir l’acreditació provisional dels eurodiputats electes de l’Estat espanyol i retirar les que ja havia donat. Tot això arran que Carles Puigdemont i Toni Comín intentessin entrar a l’Eurocambra per fer els tràmits per recollir aquesta acreditació, un accés que els va ser impedit per la institució europea. PP, PSOE i Cs es van adonar que, òbviament, amb l’acreditació temporal, Puigdemont i Comín podrien entrar a l’Eurocambra. I això sí que no!

De nou: que el que s’ha decidit a les urnes no compti per res. Un total d’1.025.411 ciutadans europeus van votar la llista del president a l’exili el passat 26 de maig. La seva intenció era que, com a mínim, el president Puigdemont fos eurodiputat. Però l’Estat espanyol ho vol impedir sí o sí. Com ha evitat que Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras i Romeva siguin diputats al Congrés i al Senat. Un altre cop menyspreant les decisions dels catalans, que insisteixen en la voluntat que els presos polítics els representin.

 

Com funciona l’Estat, ja ho sabem. Res no sorprèn ja. Però el que no pot ser és que institucions europees accedeixin a fer maniobres estranyes per acontentar un dels governs dels països que integren la Unió Europea i que, a més, està atacant els drets més bàsics dels seus ciutadans -com ho fa ara el propi Parlament Europeu-. De fet, l'absurd ha portat a discriminar també els eurodiputats espanyols, que tenien una acreditació provisional i ja no la tenen. Espanya cada vegada va més enllà, i aquesta manera de fer acabarà per ferir el propi Estat. Ja ho deia Albert Camus, que "l'estupidesa insisteix sempre". 

 

Comentaris