El desgavell i l'estupidesa al Parlament Europeu

"El que no pot ser és que institucions europees accedeixin a fer maniobres estranyes per acontentar un dels governs dels països que integren la Unió Europea"

El Parlament Europeu, al servei de PSOE, PP i Ciutadans. El seu president, Antonio Tajani, ha decidit fer cas als tres partits unionistes i ha accedit a la petició de no concedir l’acreditació provisional dels eurodiputats electes de l’Estat espanyol i retirar les que ja havia donat. Tot això arran que Carles Puigdemont i Toni Comín intentessin entrar a l’Eurocambra per fer els tràmits per recollir aquesta acreditació, un accés que els va ser impedit per la institució europea. PP, PSOE i Cs es van adonar que, òbviament, amb l’acreditació temporal, Puigdemont i Comín podrien entrar a l’Eurocambra. I això sí que no!

De nou: que el que s’ha decidit a les urnes no compti per res. Un total d’1.025.411 ciutadans europeus van votar la llista del president a l’exili el passat 26 de maig. La seva intenció era que, com a mínim, el president Puigdemont fos eurodiputat. Però l’Estat espanyol ho vol impedir sí o sí. Com ha evitat que Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras i Romeva siguin diputats al Congrés i al Senat. Un altre cop menyspreant les decisions dels catalans, que insisteixen en la voluntat que els presos polítics els representin.

 

Com funciona l’Estat, ja ho sabem. Res no sorprèn ja. Però el que no pot ser és que institucions europees accedeixin a fer maniobres estranyes per acontentar un dels governs dels països que integren la Unió Europea i que, a més, està atacant els drets més bàsics dels seus ciutadans -com ho fa ara el propi Parlament Europeu-. De fet, l'absurd ha portat a discriminar també els eurodiputats espanyols, que tenien una acreditació provisional i ja no la tenen. Espanya cada vegada va més enllà, i aquesta manera de fer acabarà per ferir el propi Estat. Ja ho deia Albert Camus, que "l'estupidesa insisteix sempre". 

 

Comentaris (5)
DORAEMON Fa 8 mesos
DERECHO AL PATALEO .
Necesitas urgentemente ir a una clínica de desintoxicación. Fa 8 mesos
Tú descerebrada y apesebrada cabecita, ha anulado lo poquito que te queda de la periodista que dices ser.
A la autora Fa 8 mesos
Perdona, pero hay que ser bastante imbécil para votar a un tío que está en la cárcel y a otro que está fugado de la justicia y ni siquiera puede entrar en España. Los separatas tenéis serios problemas mentales. Ya sabemos que las leyes no van con vosotros. Panda de anarquistas...
Josep Fa 8 mesos
Vosotros a la abrís la boca solo os salen insultos. Ademàs a 'esos' les dejaron presentarse a a la elecciones, entonces, ¿ a qué viene ahora no dejarles ser eurodiputados? No sabéis perder y como aquí lo tenéis siempre a favor...
Guillotina Fa 8 mesos
En el fondo, lo que han hecho es un acatamiento al sistema borbónico a través de sus manporreros
Lisa Fa 8 mesos
I jo pregunto, no es pot fer una recollida de signatures, per demanar que els nostres vots tinguin els mateixos drets que els altres? Però no per presentar-ho a Espanya, que s'ho passa tot per el forros, si no a Europa i fer més la punyeta, deixant-los en evidència?