Eixamplant la base a la Cambra

"La presidència de Canadell es deu a l'encert estratègic de l'ANC, que ha aconseguit rendibilitzar la seva poderosa base de dades"

Nous temps. D'aquí a pocs dies, Joan Canadell serà escollit president de la Cambra de Comerç de Barcelona, gràcies a una participació superior a l'habitual en les passades eleccions. Per utilitzar el terme de moda, és la Cambra qui ha eixamplat la base i, per tant, serà la nova direcció de l'entitat qui haurà de fer realitat l'arrenglerament de la Cambra amb els interessos generals del país, que vol dir el dels milers d'empreses i professionals que conformen el teixit econòmic de Catalunya. El repte és enorme i, d'entrada, haurà d'afrontar la fredor -quan no l'hostilitat- de bona part de les grans estructures industrials, comercials i financeres, que han comprovat, amb perplexitat, com uns milers de pimes i autònoms han promogut un tomb històric i inesperat.

 

Però la Cambra del futur arrela en la feina del passat. La presidència de Canadell es deu a l'encert estratègic de l'ANC, que ha aconseguit rendibilitzar la seva poderosa base de dades per a un objectiu concret i important, com és el de les cambres. I més encara, el propi Canadell sorgeix d'una entitat, el Cercle Català de Negocis, que ha tingut un paper pioner a l'hora de combatre els prejudicis econòmics contra una futura República Catalana. La nova Cambra arriba amb idees perquè és la cristal·lització d'un projecte que ve de lluny.

 

 

Sigui com sigui, el fet és que Joan Canadell i la nova executiva també hauran de demostrar capacitat d'entesa i transversalitat social. La Cambra, per definició, ha d'afavorir l'activitat de les empreses, al marge de la seva dimensió, i la futura direcció haurà de treballar per deslliurar-se dels apriorismes que la intentaran desacreditar. La il·lusió és perfectament combinable amb la capacitat de gestió. Endavant, doncs.

 

Comentaris