Eixamplant cap amunt

"Des del moment de la presa de possessió Joan Canadell i els seus hauran de demostrar que són capaços d'aplicar una gestió sòlida, transparent i efectiva"

Això sí que és eixamplar la base. Amb poquíssim suport mediàtic, sense l'ajuda de cap patronal i totalment al marge de les grans empreses Eines de País, la candidatura independentista, ha arrasat a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona, una fortalesa fins ara inexpugnable de l'establishment català i una de les terminals més obedients del poder políticofinancer madrileny. No els serviran de res els seients de pagament ni els tallafocs en forma de quotes patronals; uns quants milers de petits i mitjans empresaris i un bon grapat d'autònoms han demostrat la vitalitat de la societat civil catalana i la força de l'ANC. S'ha acabat una època i un sistema que venien del segle XIX. Adéu.

 

Però ara ve el més difícil. Des del moment de la presa de possessió Joan Canadell i els seus hauran de demostrar que són capaços d'aplicar una gestió sòlida, transparent i efectiva. Cal innovar i construir una Cambra de Comerç pròxima, meritocràtica i al servei de totes les empreses. De totes, també de les que tenen el seu mercat a Espanya i poden estar més exposades al factor polític. Les cambres han de baixar a peu de carrer i les empreses i els autònoms les han de conèixer i utilitzar. Està bé recordar-li a Felip de Borbó la guerra econòmica que va liderar contra la societat catalana, només faltaria, però feta la proclama el nou equip té quatre anys per deixar clar que val la pena apostar per una gestió republicana de les institucions.

 

 

Les eleccions a cambres han demostrat que l'independentisme és una força transversal, capaç de traçar estratègies unitàries i efectives. I que aquest país cada cop té més eines.

 

 

Comentaris (4)
Sens dubte 1 molt bona notícia Fa 9 mesos
Ara cal aplicar la votació a la realitat. I a qui li piqui que rasqui.
Cartanya Fa 9 mesos
Aprofitant això de eixamplar, voldria fer veure lo negatiu de la fal·lera de eixamplar les bases que ERC te, segons ells diuen poguer creixa. Posem per cas un grup de presoners 10 o 12, amb un sol carceller, amb el temps fas confiança i li dones a un la oportunitat de ser tambe carceller, per mira de ser uns quan mes carcellers que presoners, vas deixant que uns quants mes siguin carceller com tu mateix, llavors quan has aconseguit eixamplar el grup de carcellers, una bon dia aquesta majoria,
Somnis humits cotians Fa 9 mesos
"Eixamplant cap amunt" vol dir pujolisme (= corrupció) pur i dur. La idea de Pujol era col·locar, com fos, independentistes en tots els alts càrrecs institucionals. En part s'ha aconseguit però quan arriben els secessionistes a les institucions, les institucions deixen de funcionar.
federalista Fa 9 mesos
si cot si, sobre tot quan es veu el grau tan alt de participacio el 4 per cent dels cens de mes de 400000 empresaria autonoms etc han votat nomes 17000 el 4'1 per cent del cens deu nido quina participacio jajaja, els indepres nomes guanyan quan es presentan ells nomes normal, a les generals i autonomiques on vam votar per dalt del 75 per cent del cens van traure els indepres el 40 i el 47 per cent de vot respectivament aco es la realitat cot i no les milongues que els indepres ens conteu.