"Divide et impera"

"L’Estat gaudeix de valent amb l’independentisme barallat i dividit, però, dirigents de les entitats i els partits, ara no toca"

De Juli Cèsar a Napoleó. El “divide et impera” (“divideix i domina”) ha estat utilitzat en nombroses ocasions al llarg de la història. I l’Estat ha après la lliçó a la perfecció. El que sembla mentida és que encara no l’hàgim après a Catalunya... La polèmica d’aquests dies d’estiu és la manifestació de la Diada. Feia anys que aquesta concentració -convocada per les entitats sobiranistes- no era motiu de disputa. Ans al contrari, era una ocasió de trobada i d’unitat de tot l’independentisme, així com de part del sobiranisme. Un dia de de reivindicació unitària.

Però aquest any la manifestació de l’11-S s’ha convertit en un problema. L’ANC ha decidit excloure, per primera vegada, els partits polítics de la zona de convidats. Això ha alegrat a uns i ha emprenyat a d’altres -de fet, els exconsellers d’ERC Anna Simó i Josep Huguet han dit que no hi assistiran-. Potser és un gest simbòlicament encertat, perquè amb aquesta decisiò l’Assemblea deixa clara la sensació d’indignació de l’independentisme civil, que contempla estupefacte les picabaralles entre partits independentistes i entitats, en un tots contra tots absolutament inoportú. El gest també serveix per denunciar la manca d’unitat estratègica, a pocs mesos de les més que previsibles dures sentències contra els presos polítics.

 

Fa anys que la Diada concentra milers de persones que, amb gran il·lusió i determinació, reclamen que el seu país sigui lliure i, si més no, que com a mínim tingui el dret a poder-ho decidir. Encertat aquest gest de l’ANC com a toc d’atenció perquè els partits es posin les piles i, d’una vegada, escoltin què volen els que els han votat. Però no podem caure en el parany de fer de la Diada un dia de confrontació, perquè només amb un 11-S massiu i unitari es podrà articular una resposta a l’alçada del que ha de venir a la tardor en forma de sentències. L’Estat gaudeix de valent amb l’independentisme barallat i dividit, però, dirigents de les entitats i els partits, ara no toca.

 

Comentaris (7)
No és d'ara Fa 4 mesos
Ni ve de fora: les divisioons internes venen de lluny, d'anys.
Gir Fa 4 mesos
Doncs jo i la meva família ja hi estem inscrits. Ni faltarem, malgrat sentir-nos decebuts amb els polítics. A cap manifestació s'ha sentit mai una crida contra esquerres o dretes, només cridem: independència! Llibertat! La gent al carrer manté la il.lusio i la unitat. Per això és tan vergonyós que els professionals de la política no siguin capaços de fer-ho. La Diada torna a ser, com sempre, la diada del poble.
http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/8-articles/1435996-zzzzzzz.html Fa 4 mesos
Cot ho va explicar molt bé. Cat és una societat viva a la ke el despertador ens desperta kuan toca: hem despertat del malson prusesista. GRAN NOTÍCIA! - A Ñ no desperten ni a canonades: viuen feliços el seu malson. Per a ells, el frankismo sin Franco ės la seva utopia.
Flama Fa 4 mesos
Em sembla molt be que no els hi donin lloc especial. Els politics ens deuen moltes explicacions, si algu es pica que no hi vagi, pero fer el bocasses per les xarxes diu molt poc al seu favor. Algu li hauria de dir amb aquest senyor, per dir algo, que no calia ofendre als manifstants, sino enten aixo millor que deixi la politica.
No és 'divide et impera', per mèrits propis, han perdut el nostre respecte. Han perdut tota legitimitat Fa 4 mesos
L'independentisme no està dividit. Vivim un "desgavell" inevitable i útil: l'ensulsiada del règim masover, amb els seus mercenaris polítics i mediàtics ke és passen el dia vantant-se de vegetarians mentre es foten bistecs de pam. No pots enganyar tothom tothora.
APAÑAMELAPELA Fa 4 mesos
Escric comentaris i la majoria de vegades no m'els publiqueu.
Bellí Fa 4 mesos
Doncs a mi me'ls publiquen tots, pensi el que pensi, digui el que digui. Això sí, no faig ús de cap paraula ofensiva perquè sé que això penalitza
Narcís ( sabem que defora com animals que són, el pacifisme n'és pres com feblesa així cap cas .. però internacionalment no pas a països respectuosos amb els DDHH i .. ens han de veure-hi !) Fa 4 mesos
Catalunya, tota ella, així els catalans àdhuc qui no vulgui ser-ho, surt perdent si no hi anem alhora/ junts/ ensems/ a l'uníson/ aplegats .. d'allò més; així doncs, qui digui, qui no permeti, hi siguin tots els que volen ser-hi, no fa altra cosa que disminuir la fortalesa del bé, de la veritat, de la raó i del dret, tot plegat, de nostre poble davant botxí !