Diàleg madrilenyo-madrileny

"El socialisme espanyol no pot demanar que se li obri camí des del Parlament a Iceta mentre exclou els vint-i-dos diputats d'ERC i Junts per Catalunya dels organs de decisió del Congrés"

Tot indica que cap partit que no tingui la seu central a Madrid no tindrà representació a la Mesa del Congrés dels Diputats. El repartiment es limitarà als dos partits de l'esquerra espanyola (PSOE i Podemos) i als dos de la dreta (PP i C's), sense fer ni tan sols una mínima concessió territorial al PNB. No només això, sinó que els portaveus del PSOE utilitzen una suposada simetria -rotundament insultant- entre els que es queden fora, col·locant en un extrem a Vox i en l'altre als independentistes, que compartirien l'exclusió del sistema.

Una estratègia d'aquestes característiques deixa molt clara quina és l'actitud del PSOE i, en la pràctica, impossibilita qualsevol fil de diàleg. El socialisme espanyol no pot demanar que se li obri camí des del Parlament a Miquel Iceta mentre, en paral·lel, exclou els vint-i-dos diputats d'ERC i Junts per Catalunya dels organs de decisió del Congrés. I això, sense tenir en compte que moltes de les persones que han de prendre les decisions polítiques de l'independentisme estan, injustament, a la presó o a l'exili.

 

Veurem què passa més enllà de les eleccions del dia 26. Però aquell dia s'ha de demostrar que l'independentisme està més mobilitzat que mai i que hi haurà alcaldes i eurodiputats de sobres per a una cursa de fons que no es podrà aturar amb les porres de la policia.

 

Comentaris