La democràcia els fa nosa

"El que molesta de debò al bloc de la dreta és no poder manar a Espanya i, així, continuar utilitzant les institucions en funció dels seus interessos"

El pacte ERC-PSOE ha fet convulsionar l’independentisme durant les darreres setmanes. Però no només: també ha irritat l’Estat. Especialment al bloc de la dreta, a tertulians diversos i mitjans de la caverna, i també a les institucions espanyoles que encara viuen ancorades en temps passats. L’últim intent de dinamitar-lo -en forma de resolució de la JEC inhabilitant Torra i Junqueras- tampoc no ha donat el resultat esperat. Però es que ja ni dissimulen: va ser el propi Pablo Casado qui va anunciar, via Twitter, la decisió de la Junta Electoral Central sobre el líder d’ERC.

Però malgrat tots els intents per evitar que Pedro Sánchez sigui president gràcies a ERC, tot apunta que el proper 7 de gener el candidat socialista serà finalment investit -després de no haver superat la majoria necessària en la primera votació-. A Espanya es farà història: per primera vegada des de l’inici de la democràcia hi haurà a l’Estat un govern de coalició que, a més, serà progressista. Mentrestant, ERC haurà d’esperar per veure si l’acord amb els socialistes es compleix, o si, de nou, un partit espanyol estafa a tot un poble -com ja va advertir Gabriel Rufián durant el seu discurs al debat d’investidura-.

 

Però el que ha quedat més que demostrat és que al bloc de la dreta i a l’establishment espanyol li cou la democràcia. No és que oblidi que el PSOE va votar a favor del 155, però el que no es pot negar és que ara ha arribat a un acord amb l’única força estatal que parla de presos polítics i que reclama un referèndum a Catalunya, i que aquest pacte portarà als de Pablo Iglesias al govern d’Espanya.

Aquesta intolerància a la democràcia l’han posat de manifest PP, VOX i Cs durant aquests dos primers dies de debat d’investidura: interrupcions constants, crits, esbroncades i insults quan parlaven els portaveus d’ERC i EH Bildu. Sense aquests dos partits, Pedro Sánchez no podria ser president i ells tindrien la possibilitat de conxorxar-se per tornar a manegar l’Estat. Perquè el que els molesta de debò és no poder manar a Espanya i, així, i continuar utilitzant les institucions en funció dels seus interessos.

 

Comentaris (7)
Bona crònica Fa 1 mes
Dubto seriosament, però, que el psoe-podemos siguin progressistes. Comparat amb els altres ho poden semblar, però fins hi tot al més esquerrenós espanyol l'hi costa d'acceptar el dret a l'independència, quan els toques allò que creuen seu per "derecho de conquista". Potser farien be d'aprofitar que Catalunya està desmuntant el règim corrupte amb qui convivien fins ara.
Narcís ( quina persona de bé pot acceptar ser dessota aquests éssers ni humans, ni polítics ni espanyols de res que sí ' castellans broixos ' ? ) Fa 1 mes
Ras i curt : així és .. tenir el poder i ser amos de les institucions per fer tot allò que vulguin pro son estatus personal ( així com de passada .. posar al capdamunt via delinqüència institucional o artificial son país que no pas país que el faci ombra de manera natural !) !
Al secessionisme la democràcia li fa nosa Fa 1 mes
Precisament pel caràcter totalitari que ens demostra cada dia.
Qui és el totalitari? Fa 1 mes
Si fos ver el que dius, haguerem entrat altres coses en comptes d'urnes. I vam triar urnes. No com l'estat, que tria terrorisme, presó, tortura, judicis farsa i cops de porra.
La descatalanització del sobiranisme Fa 1 mes
Hi ha un gran perill en la jugada d'ERC, que és que el sobiranisme gradualment oblidi quin és el seu país, i el substitueixi per Espanya, capital Madrid. Part d'ERC, com ara els Tardans, Rufians i altres cada cop més són indistingibles dels vividors dels Comuns.
Ramon Fa 1 mes
Aquest darrer prop de mig segle, les esquerres espanyoles han demostrat ser encara més antidemocràtiques que les dretes espanyoles. I en relació amb Catalunya són si fa no fa. De manera que fer de hooligans de les primeres perquè no manin les segones és del gènere subnormal. Sobretot quan resulta que les segones a Catalunya no pinten un puto cagarro.
L'acord passi, blanquejar al PSOE no. Fa 1 mes
A part del perill d'un retorn gradual al peix al cove, tan còmode per a estabilitzar l'Estat amv quatre engrunes pels catalans, el que molesta és el blanquejament exprés del PSOE per part del sobiranisme mediàtic, com si treballessin a la Vanguardia, a més dels habituals discursos tòxics dels Sols i Rufians de torn contra els sobiranistes que discrepen d'ERC.
Ramon Fa 1 mes
La dreta? Ni de conya. Espanya. I dins Espanya, això que dius més l'esquerra que la dreta.