La convivència i els llepaculs

"La democràcia exigeix ser capaç d’admetre que hi ha gent que et portarà la contrària i defensar el seu dret a fer-ho. Si no t’hi saps avenir és que potser un règim democràtic no va amb tu"

El diputat de Cs Juan Carlos Girauta ha insultat greument el PSC públicament després de la derrota de Lorena Roldán i la seva moció de censura contra Miquel Iceta dilluns al Parlament. El polític taronja ha fet servir uns termes que disten molt de poder-se considerar responsables i assenyats en boca d’un càrrec públic a qui entre tots els ciutadans se li paga el sou a canvi que col·labori a solucionar problemes.

Més enllà del fons de la qüestió o de considerar certes o no les acusacions que fa (al cap i a la fi tot partit polític es concep sota la direcció d’algú o alguns que porten la batuta perquè altres segueixin, per tant, no es pot considerar que sigui aquest un espai idoni per practicar el pensament crític) el debat que ha de generar l’afer Girauta va encara molt més enllà. Sembla, però, que alguns no estan disposats a reflexionar ni a fer la més mínima autocrítica.

 

Des de Cs han tancat files amb Girauta i l’han exculpat de qualsevol responsabilitat. Circumscriuen la discussió en un mer problema terminològic i de selecció de termes discutible. El partit que presenta al matí una “moció de la convivència” i la “llibertat” acaba el dia amb una sèrie de piulades barroeres que provoquen vergonya aliena. El capítol dels insults a Twitter va més enllà del PSC. En la mateixa tanda, Girauta havia publicat una sèrie de missatges amb greus insults contra un usuari de la xarxa social que l’havia criticat (“rata de alcantarilla”, “drogado”, “colocado” són algunes de les paraules usades per referir-s’hi). És a dir, mentre Cs puja als faristols a vendre’s com el projecte democràtic més pur i cristal·lí practica a fora els pitjors hàbits.

En moltes ocasions Lorena Roldán pregunta si a les files independentistes hi queda algú que sigui capaç de veure els perills que altres no veuen sobre el procés. Ha arribat el moment de demanar a Cs si queda algú dins aquell partit capaç de veure que el rumb que porten, escampant toxicitat a tort i a dret, no porta enlloc. La democràcia exigeix ser capaç d’admetre que hi ha gent que et portarà la contrària i defensar el seu dret a fer-ho. Si no t’hi saps avenir és que potser un règim democràtic no va amb tu.

 

Comentaris (7)
ganxó Fa 4 mesos
A veure senyor Girauta anem a pams : A qui ha vist vostè que el senyor Iceta llapes el cul ?. Va home, sigui honest i no digui mentides. Jugar a veure qui la diu més grossa (com a mal educat), no diu pel senyor tertulia de 8 al Dia programa del senyor Josep Cuní
Joan Gibert Fa 4 mesos
Girauta no és més que un pobre home fracassat i ressentit.
Pere IV Fa 4 mesos
Que C's "insulti greument" el PSC, -vés quins dos!- o a una entitat o persona, mereixi un article (el que fa un milió), i una lliçó de formes democràtiques, revela el grau d'ajupiment del periodisme i opinadors independentistes patèticament arraulits a la cleda que no gosen traspassar, de l'eterna denúncia de les mancances democràtiques i la maldat intrínseca de l'adversari: En paraules d'Espriu, "La gran vergonya mansa dels lladrucs." El silenci fóra més digne.
JordiP Fa 4 mesos
Són una colla de porters de discoteca ja beguts en un after hours un cop acabada la seva jornada laboral. Absolutament inadequats per a exercir com a polítics perquè no ho són pas. El Girauta insulta a tort i a dret i el Cañas fa promeses com aquella de "Os vamos a montar un Ulster que os vais a ca.gar". Efectivament, la societat catalana està superfracturada: els de C's i tots els demés. I qui la ha fracturat? Els de C's. És tan obvi que no sé qué co.ny pregonen. Estarien més monus
Narcís ( aquests éssers no mereixen cap mot o pèrdua de temps .. no sé pas perquè em molesto ! ) Fa 4 mesos
Mai sabí que volia dir ' xarna ' quan n' era proferit despectivament .. ara ja ho sé tot veient aquesta mena de pseudopartits ! I si a això li afegim viure sense treballar, fer bona compte corrent i sentir-se algú important davant força plebs de país veí botxí .. encara millor ! PD : verament els catalans ' no som d'aquest món ' .. impossible ser d'aquest estat ( l'autor ha estat molt diàfan pel que fa a la tasca d'un polític ) !
via meseta castellana Fa 4 mesos
Cs no va ser creat per a ser un partit que sap que ha de jugar les regles democràgiaues sinó per bandejar la llengua catalana i tot el que no fos transmetre el pensament de la cort española. Ara vist que aquí no hi ha res a fer intenten bandejar el PSOE. No sembla que qu van crear Cs estiguin disposats a donar li més suport. Ara ho kntentaran am l Errejón.... les classes pensants castellanes a catalunya prrsisteixen en el se objectiu......
Secessionisme ktalanet en estat pur Fa 4 mesos
"alguns no estan disposats a reflexionar ni a fer la més mínima autocrítica". I ho retreuen als altres.