Contra qui treballa el CNI?

"En una democràcia no es pot passar pàgina ni tancar expedient fins que no s’hagin fet tots els esforços per revisar allò que s’ha fet malament"

A hores d’ara resulta inexplicable que el govern espanyol no hagi dirigit tots els seus esforços per posar les bases per aclarir què va passar l’agost del 2017 que impedís que la matança terrorista es produís en dos sagnants atacs a Barcelona i Cambrils. En què estaven ocupats els serveis d’intel·ligència espanyols en aquell moment per no haver estat capaços de detectar la possibilitat d’atemptat quan disposaven del contacte d’un dels seus protagonistes principals, l’imam de Ripoll? Són tantes les incògnites que els dubtes es multipliquen per moments i és obvi que s’alimenti el terreny per a les teories de la conspiració. Si l’intent de conèixer la veritat no s’obre pas no queda cap altre més remei que la inventiva i l’especulació.

A la llum de les informacions publicades per Público encara resulten més inexplicables les acusacions que contra els Mossos d’Esquadra va generar la gestió de la resposta policial a l’atemptat. L’esforç per desacreditar la policia catalana va servir per tapar les negligències de les forces de seguretat de l’Estat i tot el seu aparell d’informació?

Encara queden molts més aspectes inexplicables en aquesta història. Per què s’ha d’impedir la creació d’una comissió d’investigació sobre els atemptats del 2017 a Catalunya al Congrés dels Diputats si en el seu moment el desgraciat atemptat d’Atocha a Madrid el 2011 en va tenir una de pròpia?

S’ha de tenir en compte que els responsables del govern espanyol de Mariano Rajoy i els ex-alt càrrecs policials s’han negat a comparèixer a la comissió d’investigació del Parlament. El fet que no es vegin obligats, segons ells, a donar explicacions a una cambra “regional” —degudament emparats per un informe del Consell d’Estat— no hauria de voler dir que no estiguin obligats a donar-les on sigui. En una democràcia no es pot passar pàgina ni tancar expedient fins que no s’hagin fet tots els esforços per revisar allò que s’ha fet malament i que ha derivat en una calamitat per a la ciutadania. Una revisió necessària, sobretot, perquè res semblant es torni a produir.

 

L’escàndol que han revelat els darrers dies les informacions periodístiques exigeix que tot sigui degudament contrastat amb les dades oficials de què es disposi. No es tracta només d’un exercici de transparència, es tracta de saber si els serveis d’intel·ligència que paguem entre tots treballen per nosaltres o contra nosaltres.

 

Comentaris (15)
Jo mateix Fa 7 mesos
El 78 no va depurar el feanquisme i avui en dia estem encara sota el seu mandat . Democracia ? No em facin riure , no arriba ni a simulacre de democracia . Fins que no ens separem d’aquesta podridura, mi farem res de ni . MARXEM JA !!
Pol Fa 7 mesos
PP, el partit mes corrupte d’europa, amb el seu raonament binari va pensar: a nosaltres ens van fotre fora del govern per una gestió nefasta d’un atemptat, a CAT podria passar el mateix i ens estalviem el 1O. Mmmm, necessitem un atemptat i una critica ferotge al govern i als mossos.
Un de pas Fa 7 mesos
Esta molt clar, els cni treballa per a ells, i ja veiem que ells són la Ñ més rància i caduca que volta tranquilament, els que van guanyar al 39 I continuen manant i fent el que volen. D'aquesta Ñ es d'on hem de marxar!!! Per supervivencia, per a poder ser!! Salut i republica aquí I a Ñ
Lisa Fa 7 mesos
Jo crec que no volen una comissió d'investigació, perquè el que va passar ja ho saben molt bé, ara el que no volen és que se sàpiga la veritat! I els únics que poden destapar tota la merda del clavegueram espanyol, són els països d'on eran naturals les víctimes, i se'ls hi ha de passar tota la informació que tenim, perquè ho investiguin ells, segurament serà més eficaç la seva intervenció!
Pere Fa 7 mesos
Falta més control, més regulacions o més inspeccions. Aquest tema de la immigració s'està anant de les mans. No entenc perquè a Catalunya o algunes ciutats concretes n'hi ha més. Un exemple són els nous "locals" per fer festes/bodes marroquines, algú ho està inspeccionant, aquest tipus de negoci poden amagar altres coses. No veig que els immigrants tinguin moltes ganes d'integrar-se.
Dubtes Fa 7 mesos
Qui són els advocats defensosr de l'imam a Castelló? Poden dormir tranquils? I els del CNI? Tot sigui per la unidad, oi? Com és que Margarita Robles li diu a Cs que cal tenir responsabilitat d'estat? Per què un secret? Què volen amaga? Són els fills dels que l'any 36 van acabar amb el separatisme amb una guerra amb prop d'un milió de morts. És aquesta la responsabilitat de la Robles? Callant ens omplim de dubtes.
Lesmoes Fa 7 mesos
És obvi qui és l'enemic del CNI. Algú encara té dubtes?
Piolin Fa 7 mesos
Bon article. La pregunta té una resposta molt fàcil. Quan la policia de l'estat a fet a favor nostre. Mai. Resposta donada
Ricard Fa 7 mesos
Hecho en falta los comentarios de los borregos españolistas anticatalanes, defendiendo a su estado criminal franquista, quizás porque algún españolista resultó muerto en el atentado y no saben que decir
Tot hom ho sap. Fa 7 mesos
Treballen contra nosaltres. Si investigien, tc, borbonia, militars i polítics van directes a la presó i en preventiva, aquest cop justificada. Afecta a unes 500 petsones més o menys. Responsables conscients. Terorisme d'estat.
Fat Boy Fa 7 mesos
Coses de la "tradicional amistad con el mundo arabe" dels espanyols.
Marc Fa 7 mesos
Recordo com van acusar de terrorisme un nano de 14 anys anomenat Èric Bertran, per haver exigit a DIA que etiquetés en català... 30 guàrdies civils s'hi van presentar a casa seva per regirar-ho tot i detenir-lo. Sembla que amb l'imam i els seus terroristes no van tenir tanta pressa ni contundència... España és un estat controlat pels hereus del franquisme, on no hi ha dissidència o és molt dèbil, poruga i no gosa enfrontar-s'hi a aquest aparell criminal que ho controla tot. Visca Cata
Jo Fa 7 mesos
Bla, bla , i bla , que al final tot quedarà tapat.
Ramon Fa 7 mesos
Nem per ordre cronològic. Primer cal saber la veritat de la matança de l'11M. Perquè de moment l'únic que en sabem del cert és que el Periódico va mentir: no "fue Al Qaeda".
Això no és una dictadura, per bé que una democràcia tampoc ho es Fa 7 mesos
Diem-li una democràcia de pandereta d'incultes governants incapaços de governar un estat que no sigui basant-se amb la submissió al centralisme absolutista que ha perdurat i perdurarà si no som capaços de tallar el seu ordre imperialista.