Clarifiqueu la dignitat

“Si l’independentisme ja no ha de sumar majories i es rendeix, el votant ho ha de saber”

Els sis presos polítics que van passar per la Comissió del 155 aquest dimarts destil·laven emoció en pujar per les escales nobles del Parlament. Emoció per tornar per unes hores a un espai de llibertat i democràcia, però alhora, tristesa de constatar que l’independentisme, lluny d’avançar davant la repressió de l’Estat, torna a caure en el parany de la divisió i s’enfanga en una guerra partidista que allunya el país de la República. 

La dignitat exhibida pels presos polítics, que ja tornen a estar entre reixes, dista molt de la que ha mostrat aquests dies el conjunt de l’independentisme. Certament, desobeir la JEC i defensar l’escó usurpat de Quim Torra tenia riscos personals, polítics i partidistes per a moltes persones, tots ells humanament comprensibles, però la dignitat del president de la Generalitat s’havia de preservar. I desconnectar-li el botó de vot ha estat una derrota en tota regla. Una humiliació a la institució. Quina era la sortida? Si no s’ha trobat potser cal preguntar-se si és perquè els líders actuals no estan a l’altura i no poden afrontar el combat amb l’Estat.

 

Sigui com sigui, les eleccions són a tocar. Eleccions autonòmiques, si ningú no diu el contrari. JxCAT, ERC i la CUP hauran de clarificar quin és el seu full de ruta, sense enganys, i sobretot, quina és la seva política de pactes. Si l’independentisme ja no ha de sumar majories i es rendeix, el votant ho ha de saber.

 

Comentaris