Clarifiqueu la dignitat

“Si l’independentisme ja no ha de sumar majories i es rendeix, el votant ho ha de saber”

Els sis presos polítics que van passar per la Comissió del 155 aquest dimarts destil·laven emoció en pujar per les escales nobles del Parlament. Emoció per tornar per unes hores a un espai de llibertat i democràcia, però alhora, tristesa de constatar que l’independentisme, lluny d’avançar davant la repressió de l’Estat, torna a caure en el parany de la divisió i s’enfanga en una guerra partidista que allunya el país de la República. 

La dignitat exhibida pels presos polítics, que ja tornen a estar entre reixes, dista molt de la que ha mostrat aquests dies el conjunt de l’independentisme. Certament, desobeir la JEC i defensar l’escó usurpat de Quim Torra tenia riscos personals, polítics i partidistes per a moltes persones, tots ells humanament comprensibles, però la dignitat del president de la Generalitat s’havia de preservar. I desconnectar-li el botó de vot ha estat una derrota en tota regla. Una humiliació a la institució. Quina era la sortida? Si no s’ha trobat potser cal preguntar-se si és perquè els líders actuals no estan a l’altura i no poden afrontar el combat amb l’Estat.

 

Sigui com sigui, les eleccions són a tocar. Eleccions autonòmiques, si ningú no diu el contrari. JxCAT, ERC i la CUP hauran de clarificar quin és el seu full de ruta, sense enganys, i sobretot, quina és la seva política de pactes. Si l’independentisme ja no ha de sumar majories i es rendeix, el votant ho ha de saber.

 

Comentaris (9)
Ramon Fa 21 dies
Barallar-se amb aquesta ERC no és barallar-se amb l'independentisme. Només és barallar-se amb aquesta ERC. Els seus caps de llista Ernest Maragall i Gabriel Rufián han negat explícitament ser independentistes.
Doctor Strangelove Fa 21 dies
La indignitat comença quan gent mediocre lidera la política a Catalunya, però el que realment m'indigna sou els que els voteu. Realment sabeu que el cap no només és per crear pèl? Doc.
Fat Boy Fa 21 dies
El problema no es que els independentistes es barallin. El problema es que una part s'ha passat a l'enemic amb armes i bagatges.
Ramon Fa 21 dies
Posar dins un mateix sac el nacionalisme català amb l'ERC d'aquests darrers 20 anys em sembla com a mínim injust.
Josep m. Garriga Fa 21 dies
I no podrien omnium i anc crear o un partit politic amb la independencia encapsalant el seu programa electoral?
TOTS A UNA Fa 22 dies
I no queda altra.
Ramon Fa 22 dies
Que ERC pacti amb les esquerres sucursalistes és lícit. És indecent, però lícit. Sempre i quan ho anunciïn d'antuvi. En cas contrari, a més d'indecent, també seria il·lícit. Tanmateix, tranquils, que no sumaran.
El problema són tots tres Fa 22 dies
Si aquests tres partits són l’única alternativa estem baldats. Tots ens han traït o han fet el titella. Un bloc de gent sense por, descontaminada de la merda politiquera, amb un sol punt al programa: “Desobediència civil pacífica fins a l'independència”. Hem de fer tot el possible per a que el deute espanyol s’ensorri. Només aleshores Europa es posarà les piles i dirà: "Espanya, paga, calla i asseu."
Això es broma, no? Fa 22 dies
Ens vols fer creure que no tenen cap responsabilitat en aquest desgavell? Quan s'acabarà aquesta exaltació inútil del martiri.