El centre del nostre món

"Més de 50 anys després del viatge de Gala i Dalí, Perpinyà tornarà a ser escenari d’un esdeveniment que serà històric"

L’agost de 1965 Gala i Salvador Dalí van viatjar en tren des de Cadaqués fins a Perpinyà i, en arribar, el pintor va batejar l’estació de tren de la capital nord-catalana com “el Centre del Món”. I precisament aquesta ciutat serà la que acollirà, el proper 29 de febrer, un acte amb Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Tots tres trepitjaran per primera vegada en més de dos anys terres catalanes, i ho faran amb la tranquil·litat de gaudir d’immunitat pel fet de ser eurodiputats -es preveu que Ponsatí ja ho sigui el dia de l’acte-, i també després que França hagi descartat detenir-los precisament per aquest motiu.

Fa anys, en època de Franco, hi havia catalans que es desplaçaven fins a Perpinyà per fer un tastet de democràcia. Ara, 40 anys després, milers de catalans hauran de tornar a marxar de territori espanyol per, simplement, poder escoltar en viu i en directe part del seu Govern legítim. Per trobar-se amb tres polítics escollits eurodiputats democràticament. I això, simplement, perquè Espanya no ofereix les mateixes garanties que qualsevol dels altres estats europeus.

 

Però no cal oblidar que milers de persones ja s’han desplaçat en aquests darrers dos anys a Brussel·les i Estrasburg per donar suport als seus representants polítics, que han de viure fora del seu país per no haver de patir la venjança i repressió d’un Estat desbocat i ple d’odi. I ara, d’aquí poc més d’un mes, aniran a Perpinyà. Els exiliats es van apropant, poc a poc, a casa. I, més de 50 anys després del viatge de Gala i Dalí, Perpinyà tornarà a ser escenari d’un esdeveniment que serà històric. El centre del nostre món.

 

Comentaris (5)
SATISFAYER Fa 26 dies
VE A HABLARLE DE INDEPENDENCIA A LOS FRANCESES...DESCARADA...TARRAGONA...LOS NEGROS DE CATALUNYA
Francesc Fa 26 dies
en tren des de Cadaqués? cooooom?
Narcís ( llàstima del munt d'espanyols decents/ dignes .. representats per aquest estat ! ) Fa 26 dies
A hores d'ara algú dubta que espanya no és europea àdhuc ni occidental ni del s. XXI ? PD : fins quan arrossegar mentalitats fàctiques d'allò més baixa estofa ?
A la autora Fa 26 dies
Tú lo has dicho "el centro de vuestro mundo". Mientras tanto, en el mundo real....
Josep Fa 26 dies
El centre del mon???? Quin fart de riure. El mon ens mira.....pero malament. Quins vividors.