Censura i adoctrinament a Madrid

"Per fer servir el seu llenguatge, l'adoctrinament de la societat espanyola és antic i profund"

Cap dels grans mitjans de Madrid ha publicat ni una ratlla sobre la connexió directa entre el cap dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Abdelbaki es Satty, i el CNI. La informació, que prové de 'Público' i ha estat àmpliament reproduïda per la totalitat de la premsa catalana, ha merescut zero ratlles als principals mitjans escrits i zero minuts a les ràdios i televisions. A 'Público' prometen noves entregues amb més material provatori que potser -i dic potser- tindran prou força per perforar el mur de silenci que aïlla la ciutadania espanyola i la fa creure que viu en una democràcia que té als catalans com únic obstacle cap a la perfecció. De fet, mentre l'opinió pública catalana s'escandalitzava amb la informació sobre l'Imam de Ripoll i l'espionatge espanyol, la portada de l'ABC explicava que Carles Puigdemont vol fugir d'Europa per por a les euroordres de Madrid i El Mundo obria dient que Puigdemont es relaciona amb etarres a Brussel·les. 

 

Per fer servir el seu llenguatge, l'adoctrinament de la societat espanyola és antic i profund. Ve del No-Do i es projecta cap al futur a partir d'una sindicació fortíssima entre els interessos de les elits madrilenyes i els dels mitjans de comunicació de masses. És així com encara es mantenen àmplies simpaties socials per a un sistema monàrquic extractiu, opac i autoritari, per exemple, amb un culte a la personalitat intens i transversal. Però el mecanisme també actua en negatiu, fixant una opinió agressiva contra els catalans i la seva representació política, cultural i econòmica.

 

 

Tot i així, cal fer justícia. Capçaleres com 'Público' -de la mateixa manera que 'eldiario.es', 'InfoLibre' o d'altres- són una finestra a la llibertat de premsa. Periodisme en terreny hostil. Madrid també és (una mica) això.

 

Comentaris (8)
Marc Fa 7 mesos
Ecspanya, unidaz de destino en lo criminal!!! //*//
Molt greu que la TVE que ha d'informar a Espanya faci d'estrus Fa 7 mesos
Si enlloc del CNI haguessin estat els mossos d'escuadra, els de l'altiplà despotricarien a mansalva. S'ha de pensar que hi ha families estrangeres afectades a part de les espanyoles
el teu Fa 7 mesos
"Censura i adoctrinament a " ... se cree el ladrón que todos son de su condición ;)
Inquisició catalana, ADN català Fa 7 mesos
La inquisició no és una creació espanyola. La primera inquisició, l'episcopal, va ser creada per mitjà de la butlla papal Ad abolendam, promulgada a la fi del segle XII pel papa Lucio III. En els regnes cristians de la península ibèrica, la inquisició pontifícia només es va instaurar a la Corona d'Aragó, principalment a Catalunya, on els dominics catalans Ramon de Penyafort i Nicholas Eymerich van ser destacats membres de la mateixa.
MSR Fa 7 mesos
És part del seu pòsit cultural, molt anterior al No-Do. És el lloc on la "Santa Inquisición" va estar activa fins el segle XIX. És el lloc campió en expulsions : gitanos, 'francesos', musulmans, jueus, lliurepensadors. És el lloc on la cultura sistemàticament ha estat perseguida i per onades s'han hagut d'auto-exiliar. I podriem continuar. El resum hauria de ser que d'on no n'hi ha, mai en podrà rajar.
Ve de molt més lluny !!!! Fa 7 mesos
1640; " Son los catalanes aborto monstruoso de la política" (Quevedo). 1715; "Siempre se debe recelar de ellos" , "Pueblo criminal" (José Patiño). S.XX; "todos los catalanes son una mierda", "estoy en territorio conquistado" (Luis de Galinsoga), etc, etc i etc....
Ramon Fa 7 mesos
Ni els telediarios de la. TVE franquista, arribaven a l'extrem totalitari i asfixiant de l'adoctrinament progre dels TN de l'actual. TV3 amb 3 de tripartit.
Censura i adoctrinament a Catalunya. Digues-ho tot, no només el que creus que et afavoreix Fa 7 mesos
Fa una setmana, el Govern espanyol va donar explicacions sobre aquest assumpte al Parlament, a través de l'exsecretari d'Estat de Seguretat José Antonio Nieto, dels contactes dels serveis d'espionatge espanyols amb l'imam de Ripoll i a l'actuació dels Mossos d'Esquadra, als quals la policia de Bèlgica va demanar informació sobre Es Satty quan aquest va intentar exercir el seu lideratge religiós a Bèlgica. Els mossos també estaven al corrent.