Castellanisme agressiu

"Hi ha d'haver resposta de l'administració i exigim transparència en els expedients i les sancions"

Tempesta hipòcrita, una més. Un fet -estúpid, essent benevolent- que denuncien des de fa temps algunes persones és que hi ha qui se'ls adreça en castellà mogut per la seva aparença física, com si els catalans en tinguessin alguna de definida. N'hi ha hagut prou amb la constatació del fet per part de l'alcaldessa de Vic perquè s'hagi muntat una onada de denúncies de racisme per part de l'unionisme més castellanista. Això, al mateix temps que el portaveu municipal de Ciutadans a Girona tenia la poca vergonya de considerar "racista" el fet que una ciutadana defensi el seu dret a parlar en català, encara que sigui davant d'uns policies espanyols. Racista, per a Ciutadans, és qui no acota el cap davant un policia que es nega a entendre el català a Girona. Un funcionari amb pistola, per cert.

Més greu encara és que unes inspectores de Treball es dediquin a amenaçar una treballadora perquè parla en català. Prepotència i prevaricació que s'ha donat en un bar del barri de Gràcia que, a sobre, es veu comminat a aportar tota mena de documentació, via citació administrativa, només perquè la cambrera increpada per les funcionàries s'ha negat, malgrat les amenaces, a passar-se al castellà.

 

Tant els policies de Girona com les inspectores de Gràcia són funcionaris que cobren dels impostos i que, en teoria, estan al servei dels ciutadans. No són casos aïllats. Hi ha d'haver resposta de l'administració i exigim transparència en els expedients i les sancions.

 

Comentaris (31)
ciutada del mon Fa 7 dies
cot cot, que ni els que et subvencionen el pamflet, volen sentir al menys publicament pel que diran , algunes opinions , dites aqui diguem nazi xenofobes racistes, i a lo millor las de un federalista e internacionalista per donar -li patina democratica al teu pamflet anaven millor cot.
ciutada del mon Fa 7 dies
ah i no publiques nomes lo dels nazis tarats supremacistes, publica tambe lo de la gent internacionalista federalista i cosmopolita home , dona-li al teu pamflet subvencionat una patina democratica perque n 'hin han tres o quatre friqui xenofobs feixistes que deu ni do ,cot ves en cuidat, que ni a waterloo, volen a aquests tarats que s'han colat al teu pamflet.
ciutada del mon Fa 7 dies
ve veig que la erra i titella xenofoba no son els unics feixistes i supremacistes, per aquest foro tambe n'hi han uns quants tarats supremacistes, com l'imbecil que oarla quasi de fer una guerra, el que parla de uns suposats PPCC que nomes existeixen en la seua calenturenta i nazi imaginacio, el tal noi gros, en fi no omplirien un bus pero son perillosos aquest grupet de fanatics.cot ves en compte que t'entren nazis
Eel castellà s'imposa sempre Fa 7 dies
Alcaldessa, estem amb tu. El que has dit és veritat, davant d'un sudamericà, d'un africà, d'un xinès, coreà, àrab... parlem sempre castellà, també ho fem davant de qui ens parla en castellà. Aquest últim potser fa 70 anys que viu a Catalunya, o hi ha nascut, viscut, estudiat 18 anys a l'escola catalana, però no els dóna la gana parlar català. Del primer grup, deixant els sudamericans, que voleu dir que els que parleu castellà us dirigiu a ells en xinès, àrab, coreà, berber... Oi
el verdugo del Cid Fa 7 dies
Tot això només ens recorda, un cop més, com n'és d'urgent publicar al DOGC la DUI, agafar per la força, naturalment -comencem a perdre la por a aquesta BENEÏDA paraula- el control del país -l'ús legitim de la força el té qui controla el país ¿Som país o colònia?- i comencem a fer el que han fet tots els països que han assolit la llibertat: obligar per la força a l'ocupant a fer servir la llengua pròpia -el català- o fotre el camp. La pregunta és senzilla: volem ser amos o escl
ForaOcupantsIColons Fa 7 dies
Totes les humiliacions i agressions que reben els Catalans - no utilitzo la collonada Catalano-parlant - forma part simplement de la vida normal d'un colonitzat. Els Espanyols ocuparen i colontizaren el sud dels PPCC i tenim la normalitat de l'Ocupació. Mentre, alguns volen eixamplar la base.... amb els Ocupants i Colons Espanyols !
Miquel Fa 7 dies
Uns i altres són funcionaris, i no poden saltar-se la llei (en aquest cas, l'Estatut de Catalunya). Que se'ls obri un expedient immediatament.
La llengua més parlada a Catalunya .... Fa 7 dies
..... és el castellà. Per tant és més llengua pròpia a Catalunya que l'espanyol oriental anomenat català pels nadius i residents.
Friheden Fa 7 dies
...i us fotrem fora de Catalunya a tots els que no respecteu la llengua Nacional de Catalunya : el català.Tot arriba , Espanya/Castella sempre perd.Delenda Est Hispania.Visca Catalunya Lliure !!*!!
Sí a la normalitat Fa 7 dies
A vegades s'esdevé que si l'interlocutor no parla català ni espanyol, aleshores, per exemple si és portuguès, italià, francès, romanès... té més possibilitats d'entrendre quelcom si és en català que no pas en espanyol. Això hi ha molta de gent que ho ignora. Masses anys de viure colonitzats, atemorits i manca de normalitat. No?
Atenció Fa 7 dies
Al meu parer hauriem d'adreçar-nos sempre en català, si l'interlocutor no comprèn res cal parlar-hi en la llengua de l'interlocutor (o una que comprengui), si en sabem, és clar. Una altra cosa és quan ens adrecem a un funcionari o a un servei públic, tenim tot el DRET de fer-ho en català. FEM-LO SERVIR!
A en Ramon Fa 7 dies
Ramon, que et passa des de fa anys? Fes-t'ho mirar. Ets un cas estrany.
A en Ramon Fa 7 dies
Tot i tenir més cognoms catalans que el patètic José Bou, sovint, massa sovint, hi ha catalans que se m'adrecen en espanyol... per demanar-me per un carrer, en botigues...pel meu aspecte. Jo sempre responc i m'adreço en català, el meu cas és encara més colpidor i fora de tota lògica. Sí, hi ha autoodi i anormalitat, hi ha gent que s'adreça a l'interlocutor en espanyol per motius gens positius.
Cal dir-ho Fa 7 dies
"Els catalanoparlants que no ens adrecem a la gent en català al primer moment enviem tres missatges al nostre interlocutor: 1) La meva llengua no val ni per iniciar una conversa (autoodi) 2) No fas pinta de ser d'aquí (racisme) 3) No et veig preparat per parlar català (supèrbia) " Ho ha escrit Oscar Andreu
El TSJC y el constitucional han cancelado el MWC por rabia y envidia a el gran pueblo autoctono de catalanes autoctonos de Vic de los autoctonos. Fa 7 dies
El TSJC y el constitucional han cancelado el MWC por rabia y envidia a el gran pueblo autoctono de catalanes autoctonos de Vic autoctono.
Doctor Strangelove Fa 7 dies
Probablement un servidor sigui un dels catalans més autòctons d'aquest fil, i m'avergonyeix com n'hi ha d'altres que sense ser-ho tant, reneguen de la llengua de Cervantes, que és senzillament meravellosa quan està ben parlada. Faríem tots bé tots d'esmerçar-nos una mica més en parlar correctament ambdues llengües, almenys els que som cultes i en presumim.
Fat Boy Fa 7 dies
Per mi et pots posar la llengua (la del Cervantes) al cul.
Que viene el ejercitoooo!!!!! (o no....) Fa 7 dies
Que viene el ejercitoooo!!!!! (o no....)
Anims, parlemlos hi en català. Fa 7 dies
Dos anys que vaig donar classes de la Eso, vaig constatar que a Catalunya tota persona que ha anat escola i que ara te menys de 50 anys, sab parlar el català perfectament. Així doncs, quan parles en català pràcticament tothom t'enten. Si no ho fan es perquè no volen, doncs no es per que tinguin por de parlarlo malament. Des llavors, ja no hem giro a contestar en castellà.
adolf Fa 7 dies
40 anys de dictadura tenen com conseqüència que acotem el cap davant de castellans parlants,els catalans parlants encara som una societat acomplexada en tot allò relacionat en la pròpia idiosincràsia,tots els països del mon estan orgullosos de la seva identitat,nosaltres l'amaguem,som una anomalia al mon i així la independència impossible.
N’hi ha d’altre? Fa 7 dies
Injuria permanent.
Los separratas son unos tristes y unos frustrados. Quiza sea por aspirar tantos purines de su principal industria Fa 7 dies
Los separratas son unos tristes y unos frustrados. Quiza sea por aspirar tantos purines de su principal industria.
Vvv Fa 7 dies
L'odi fa dir estupideses.
Vicenç Fa 7 dies
Noi , per un moment inverteix els papers. Imagina't que el català és la llengua dominant i et fessin a tu el mateix. Que diries?
image/svg+xml