L''a por ellos' es capgira

"Aquest divendres el principal focus de conflicte ha estat la prefectura de Via Laietana"

La immensa majoria dels manifestants que cremen contenidors i apedreguen la policia eren nens de vuit o deu anys l'any 2010, quan el Tribunal Constitucional va enfonsar aquell Estatut dissortat. De petits, han anat a moltes manifestacions de colors, han vist als seus pares i avis pagar la quota de l'ANC o Òmnium i han crescut sentint a parlar d'un projecte de país que sempre estava igual de lluny. Fa dos anys, van esperançar-se als seus instituts, convertits en una festa participativa i democràtica aquell cap de setmana de l'U d'Octubre. I van passar por, amb les seves famílies i els veïns, quan els piolins van desencadenar un dia de violència que recordaran mentre visquin.

La majoria d'aquells joves, simplement, han continuat inserits dins la inèrcia pacífica. Però n'hi ha alguns -quatre o cinc mil, potser- que han decidit passar a l'acció directa. Són el viatge de tornada de l''a por ellos' i el "que nos dejen actuar" i busquen l'enfrontament directe amb el Cos Nacional de Policia. Per això aquest divendres el principal focus de conflicte ha estat la prefectura de Via Laietana i també per això la quantitat de violència que exerceixen s'incrementa al màxim en els enfrontaments contra aquest cos policial.

 

En qualsevol cas, l'estratègia de l'acció-reacció només beneficia qui té la força, que és l'Estat. Cal tornar la tranquil·litat al carrer.

 

Comentaris (21)
joanr Fa 3 mesos
És que algú pensa que apallissar una gent que vol votar resulta de franc? Condemnar persones innocents a un segle de presó surt de franc? Doncs no, no surt de franc.
Descubre como ganar hasta 500 lazos diarios en el programa de afiliados de El Mon… Fa 3 mesos
...mientras conquistas la independencia sin necesidad de salir de casa.
Fat Boy Fa 3 mesos
Son els aporellos aporellats. A veure que passa amb les miradas de odio. I per fi els catalans han trobat l'avantatge de tenir independentistes "bons" i "dolents", una tactica que els invasors usen des de fa segles, amb una cara lloen la democracia i amb l'altra ens llencen els seus terroristes, uniformats, de paisa o imams a sou.
Massa professionals Fa 3 mesos
Per ser jovenalla normal, per molt excitada que vagi.
Misterio resuelto Fa 3 mesos
Detrás del tsunami están los estrategas de mesa camilla que imparten instrucciones a la alegre muchachada en sus comentarios. Ho tenim a tocar.
Salvi Fa 3 mesos
Si ens aguesin deixat votar i exceptar les parts els resultats ,Avui no estaria així!!!! La unió europea és tan o més culpable com espanya.
En Cataluña unos agitan el árbol y otros recogen las bellotas Fa 3 mesos
Todavia hay clases, incluso entre los pueblos elegidos.
Pauline. Fa 3 mesos
L'estat dona el mateix tracte als violents que als no violents. On estan els Jordis, que son pacifistes? Qui ha començat la violència.? L'1 O els piolins. I l'actuació policial contra els pacifics i contra els periodistes? Estic contra la violència però posar "la otra mejilla", tampoc. La tàctica manifestacions massives i continuades, pressió fins aconseguir la finalitat .
Robert Surroca Tallaferro Fa 3 mesos
Tots els països que s'han independitzat d'Espanya ho han fet amb guerres. El problema de Catalunya es q la correlació de forces ens ho impedeix doncs ens es clarament desfavorable. El camí es aturar les vies de comunicació amb el mon un dia i un altre fins q l'exigència d'una solució, q passa per un referèndum (on Espanya faci la seva proposta en front de la independència), esdevingui una exigència internacional
Esos niños inocentes asistieron durante años al espectáculo aterrador de un pueblo oprimido.... Fa 3 mesos
... obligado por la atroz dictadura de Piolistan a depositar la basura en contenedores. Bueno, pues ya no hay contenedores. Chúpate esa, dictadura borbónica-mafiosa-podrida. Ahora, a por las papeleras.
jo Fa 3 mesos
No senyor, el que cal es entrenar los armar-los i dirigir-los professionals,han de ser el nostre futur exercit.
Luigi Fa 3 mesos
No cal ser violent per manifestar.se però val a dir que tot te ressò i ja sé que som gent pacífica, però tampoc em d' anar amb el lliri a la mà i tolerar les injustícies. Tornarem a lluitar...Tornarem a patir...Tornarem a vèncer
Ricard Fa 3 mesos
També hi hauríem de sumar l'efecte "encoratjador" que té tenir professionals de la violència enfrontant-se als policies
Enric bcn Fa 3 mesos
No entenc perquè els manifestants no s aprofiten de la diferència numèrica. Si fessin dos fronts i, usant el metro, deixessin un i anéssin a l'altre, els picolins no tindrien res a fer. Només cal tallar e les vies d'accés amb cotxe. Si els fas desplaçar a peu amb tot l 'equipament que duen, els musculs i els anys, es cansaran de seguida. Els hi mancarà temps i energia.
No entenc que vols dir, es que estàs dient que allò no era violència? Fa 3 mesos
Però els Jordis no estan comdenats per violencia, i nosaltres aquell 1 de octubre no varem exercici violència contra aquells pobres piolins.? No crec que sigui deplorable la violencia d'ara i la de abans no. A mi m'han dit que allò era violencia i han condemnat gent, i ara no s'em pot dir que es pacifisme... Ara que no vinguin amb un cuento diferent del que mexplicaven la setmana pasada per posar gent a la garjola. Catalunya ja ha estat condemanada per violenta un cop, ara a pagar les consecu
"un dia de violència que recordaran mentre visquin." Fa 3 mesos
Gracias a Dios que llevamos una semana disfrutando la revolución de las sonrisas ardientes de los niñatos de pau. Para justificar lo injustificable hay que esforzarse un poco más, Sr Cot.
Kingunxul Fa 3 mesos
Está comprovat q nomes amb manis no n'hi ha prou calen accions per desfermar el caos i que el mon vegi qui son els fills de puta .
Los cerdos siempre gruñen cuando el porquero les insinua que deberian volver al corral Fa 3 mesos
Y mientras gruñen en los foros no están quemando contenedores. Asi que muchas gracias, Ramon, por tus siempre acertadas reflexiones.
Judit Fa 3 mesos
Pobres contenidors... Quina pena que em fan. Quan els cremaven els taxistes no passava res. Ves per on! ....
@"Jo recolxo fls meus i la violencia no em fa por sempre rue no es fácil atentas a inocentes". Fa 3 mesos
Clar i català!
Ramon Fa 3 mesos
No hi estic d’acord. La violència la porta la policia i al punt que estem no tinc tan clar que ens perjudiqui a nosaltres. Si amb els somriures ens han caigut entre nou i tretze anys de presó... doncs mira, que cremi Via Laietana, me la pela. En qualsevol cas a França no van aconseguir la república amb floretes.
ganxó Fa 3 mesos
Company: Observació més que encertada.
Judit Fa 3 mesos
Totalment d'acord
image/svg+xml