L''a por ellos' es capgira

"Aquest divendres el principal focus de conflicte ha estat la prefectura de Via Laietana"

La immensa majoria dels manifestants que cremen contenidors i apedreguen la policia eren nens de vuit o deu anys l'any 2010, quan el Tribunal Constitucional va enfonsar aquell Estatut dissortat. De petits, han anat a moltes manifestacions de colors, han vist als seus pares i avis pagar la quota de l'ANC o Òmnium i han crescut sentint a parlar d'un projecte de país que sempre estava igual de lluny. Fa dos anys, van esperançar-se als seus instituts, convertits en una festa participativa i democràtica aquell cap de setmana de l'U d'Octubre. I van passar por, amb les seves famílies i els veïns, quan els piolins van desencadenar un dia de violència que recordaran mentre visquin.

La majoria d'aquells joves, simplement, han continuat inserits dins la inèrcia pacífica. Però n'hi ha alguns -quatre o cinc mil, potser- que han decidit passar a l'acció directa. Són el viatge de tornada de l''a por ellos' i el "que nos dejen actuar" i busquen l'enfrontament directe amb el Cos Nacional de Policia. Per això aquest divendres el principal focus de conflicte ha estat la prefectura de Via Laietana i també per això la quantitat de violència que exerceixen s'incrementa al màxim en els enfrontaments contra aquest cos policial.

 

En qualsevol cas, l'estratègia de l'acció-reacció només beneficia qui té la força, que és l'Estat. Cal tornar la tranquil·litat al carrer.

 

Comentaris