Calladet estàs més autonòmic!

"L’Estat no té cap intenció de dialogar; només busca la rendició dels independentistes"

La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha deixat clar aquesta setmana que el govern espanyol no aixecarà el control financer dels comptes de la Generalitat mentre el Govern "continuï fent afirmacions desafortunades" sobre les seves intencions polítiques. Tot un Estat que es fa dir “democràtic” aplicant -de nou i sense amagar-se- criteris purament arbitraris. Però aquesta és nova! Ara el govern espanyol pretén decidir què pot dir i què no el president de la Generalitat, i els seus consellers. De fet, a l’Estat només li falta fer una llista amb totes les coses que no volen sentir per part dels dirigents catalans. Com si fossin nens petits...

Amb el “tot s’hi val” que tant caracteritza a Espanya, la Generalitat està collada i té poc marge d’actuacions. Catalunya té, en aquests moments, exactament l’autonomia que vol que tingui el govern espanyol. Ni més ni menys. Així les coses, és més que obvi que l’Estat no té cap intenció de dialogar, i que només busca la rendició dels independentistes. Però són precisament aquests, JxCat i ERC, els que ara han de decidir quin paper volen jugar en la investidura de Pedro Sánchez. Tornar a regalar els vots gratis no hauria de ser una opció, vista l’experiència. 

 

Apuntalar un nou govern amb Sánchez al capdavant serà difícil d'explicar, i em temo que els costarà molt de fer entendre als seus votants que el líder del PSOE sigui de nou president del govern espanyol gràcies als seus vots... Després de regalar-los l'any passat els vots gratis per arribar a la presidència i d’haver governat durant un any, quina diferència hi ha hagut entre Sánchez i Rajoy, pel que fa al conflicte català? Ja n'hi ha prou de contribuir a l'estabilitat d'Espanya a canvi de res, i amb el menysteniment com a única resposta.

 

Comentaris (8)
ghj Fa 7 mesos
En política es produeixen moltes estratègies que algunes vegades no s'entenen però que tenen la seva raó de ser. Per exemple ara el suport sense condicions a PSOE per part d'erc i JXC el que fa és donar moltíssima força negociadora a unides podem perquè pugui estar al Govern d'Espanya
A Nerea Fa 7 mesos
Gràcies per la teva honradesa professional. Salut i República!!! Pd: volem la independència. Ahir, avui, demà i sempre. El poble está disposat a tot. A TOT. Si els nostres "representants" no ho estàn, que facin un pas al costat. Prou excuses processistes d'eixamplar la base!!!
Boris Fa 7 mesos
Nerea. Que no volen dialagar no es una conclusio, és la base de partida a partir la qual s'hauria de començar a construir la estrategia de la gent. Desde el 21 D que els partits estàn enfrontats a mort i aquesta és l'altra base de inici. A partir d'aquí que fan l'ANC Omnium els CDR i demes organitzacions independentistes?
Riga Fa 7 mesos
Quina és la alternativa? Eleccions amb un govern semblant, PP ciutadans...
joanja Fa 7 mesos
La resposta la té ERC eixamplan de forma molt curiosa la base i sent cada vegada més auto omista. Pdecat i derivats que no es posen d'acord i la CUP que viu al seu núbol pontificant el que és bo i el que és dolent. Anem arreglats!!!!
fotli Fa 7 mesos
100% d'acord, que es fotin la seva estabilitat al cul de Brusel·les i a la seu de les multinacionals
Tens tota la raó Fa 7 mesos
Ni més ni menys. Però seran els nostres diputats capaços de fer el que cal? Em sembla que hi ha veus que indiquen lo contrari.
Ineptes Fa 7 mesos
Els nostres representants polítics són bastant ineptes : Catalunya és la regió més expoliada d'Europa, els calers que Espanya promet que invertirà no els compleix mai, el català és una llengua de 2a. categoria a Catalunya, els castellans - espanyols continuen siguen xenofòbics amb nosaltres com des de segles enrera i encara em d'aguantar l'a por ellos i que cremin ninots d'en Puigdemont, per no parlar del desastre del procés...... Alguna responsabilitat tenen ells, no?. Si us plau , U