De caçats a caçadors

“PSOE, PP, Cs i VOX creuen que el procés morirà del tot si el president a l’exili es converteix en el president empresonat”

En la història del PSOE hi ha hagut exiliats, perseguits, reprimits i assassinats per la dictadura franquista. Rojos caçats. Però ara hi ha també caçadors. Caçadors de la dissidència política que engresquen els seus potencials electors amb un trofeu de caça major: el president Puigdemont entre reixes per més d’una dècada. El candidat del PSOE ha centrat la seva campanya, i ha arrossegat la resta de partits nacionalistes espanyols, a intentar revertir la humiliació que per a Espanya suposa que Carles Puigdemont sigui vist fora d’Espanya com un president democràticament elegit i forçat a l’exili per esquivar la repressió espanyola. I encara més humiliant, que la justícia Alemanya no l’extradís per rebel·lió i que el govern de Bèlgica no l’hagi fletat immediatament en un avió fins a Estremera, passant-se pel folre els protocols judicials d’una euro-ordre.   

Certament, la presó i la repressió a tots els nivells han minat les forces de l’independentisme institucional. Però l’exili, com ha succeït en altres períodes de forta repressió de l’Estat contra Catalunya, manté viu el conflicte a nivell internacional. I aquest és el gran drama. La persecució, les amenaces, les euro-ordres i l’obsessió per emmanillar el president Puigdemont engrandeixen la seva figura política a gran velocitat. D’aquí que PSOE, PP, Cs i VOX creguin que el procés morirà del tot si el president a l’exili es converteix en el president empresonat. Puigdemont baixant d’una avió a Barajas, emmanillat i escortat per la Guàrdia Civil donaria moltíssims vots en un país que es mou més per la catalanofòbia que per la defensa de drets socials, econòmics i polítics. Sous precaris, pensions ridícules, una sanitat col·lapsada, una banca i unes empreses enriquides amb diner públic... però un català a la presó. Què més volen?, deu pensar el candidat del PSOE.

 

Espanya és un Estat capaç de posar policies a les clavegueres del parc de la Ciutadella, a les fronteres a obrir maleters de cotxe i als aeròdroms a esperar que Puigdemont es llanci amb paracaigudes. Però fins ara ha estat incapaç de dignificar la vida de tots els seus ciutadans. Puigdemont a la presó no significarà millors salaris, més hospitals o un transport públic de qualitat. Però sí més vots per als caçadors que un dia van ser caçats. 

 

Comentaris (8)
Catalunya no és una nació ni ho ha estat mai Fa 2 mesos
Per molt que el secessionisme insisteixi. Ja podeu repetir ja, que cap republiqueta de sarsuela caurà de el cel.
Narcís ( quina llàstima .. amb el munt de bona gent que hi ha defora .. i manen els menys escaients sinó dimonis ! ) Fa 2 mesos
Ni més, més; ni menys, menys ! Ço és : els passegen, els toregen, els hi prenen el pèl .. tot aquest estat és en fallida amb un " deute públic " de por .. mentre ells folrant-se, malbaratant i gallejant ( serà per això que els/ s'esmenten ' españolitos de a pie ' ! ) ! Nota : ça com lla, vegi's barons que pul·lulen al mateix PSOE .. res diferents a resta àdhuc pitjor si fos possible !
Catalunya és una nació Fa 2 mesos
I ho era abans q les Castelles
Espanya no ha estat mai una nació i mai no ho serà Fa 2 mesos
Intenta intendre aquest tema i entendràs perquè l'estat espanyol ha de desaparèixer al ser el càncer més gros que mai ha exisitit. Estat islàmic seria la cosa més semblant a espanya.
Catalunya no és una nació ni ho ha estat mai Fa 2 mesos
Intenta entendre aquesta idea, Gemma, i si ho aconsegueixes començaràs a perdre la miopia que guia la teva prosa i comprendràs que tot encaixa millor del que a tu et sembla ara.
Bon cop de falç Fa 2 mesos
S'ha de ser molt rastrer, i els votants molt però molt ignorants, si això és el que els satisfà! Ara bé si això passés, potser no hi cauen, però a Catalunya hi hauria una revolta.. allà ells!
"Certament, la presó i la repressió a tots els nivells han minat les forces de l’independentisme institucional." Fa 2 mesos
Su propia estupidez y sectarismo y los de sus palmeros también han contribuido de modo considerable...
Fat Boy Fa 2 mesos
Com contestava el PSUC al slogan de "100 años de honradez", "y 40 de vacaciones". Poc es figuraven els molt ingenus que arribaria el dia en que no s'entendria perque van estar 40 anys de vacances.