Es busquen súbdits catalans

“Espanya és un sistema polític basat en unes elits extractives que administren els drets i deures de milions de súbdits”

“No em va rebre ni la direcció de l’hospital públic. Vaig sentir vergonya i tristesa que uns funcionaris públics no fossin capaços de rebre el president del govern amb les condicions i el respecte que es mereix. Imagino que hauran rebut ordres de la Generalitat”. Amb poques paraules, el màxim representant d’Espanya, amb l’excepció de la monarquia imposada per la dictadura, sintetitza l’essència d’un sistema polític basat en unes elits extractives que administren els drets i deures de milions de súbdits. Súbdits que han d’acceptar aquesta jerarquia imposada per la gràcia de la història i blindada per una Constitució sorgida d’una Transició sagnant.

L’esquerra i la dreta que van pactar el trànsit de la dictadura a la democràcia ho tenen clar i ho defensen a mort, amb tota la potència d’un Estat i de les seves clavegueres. Qualsevol que intenti canviar les regles del joc de forma pacífica és automàticament reprimit - l’independentisme- o sotmès a una pressió tal que acaba arrossegat dins el sistema que volia canviar –el moviment del 15M i Podemos-. 

 

Per al PSOE i la resta de partits del règim és impossible comprendre que a Catalunya una part substancial de la seva ciutadania defensi els seus polítics sortint al carrer de forma sostinguda, posi el seu cos per protegir unes urnes o, encara més increïble, doni diners per pagar les multes i fiances dels líders polítics. A Catalunya el règim del 78 ha fet fallida, com també la forma de fer política de dalt a baix.

Per això Madrid s’entesta a buscar un ésser maligne que endimoniï les masses. Primer Mas, després Puigdemont, i ara Torra, que envia amics vestits amb bata blanca a boicotejar un senyor que, ai las, és al poder gràcies als vots dels partits del Govern de Quim Torra.

 

Comentaris (8)
Exiliado Fa 3 mesos
Parece ser que la dignidad es exclusiva de la clase médica del Sant Pau y que, afuera, los súbditos abundan.
Narcís ( quin percentatge d' empleats públics sense cap funció tenen defora i quin percentatge per miler d'habitants tenen ses ' autonomies ' . . . quan, a sobre, llur PIB no dóna per aquest número ni per aquests sous per damunt la mitja ? ) Fa 3 mesos
Ras i curt : el súmmum de la maldat és voler traslladar allò miserable que són no pocs a país veí botxí als perjudicats, als afectats, a .. les víctimes, als catalans ! PD : mentre defora uns no se n'adonin de com són passejats/ torejats i altres tinguin interessos bastards o de ' moma ' .. no hi ha res a fer !
Molt bona definició de "pujolisme", Gemma (t'has quedat curta) Fa 3 mesos
"Pujolisme és un sistema polític català basat en unes elits extractives que administrin els drets i deures de millones de subdits per mitjà d'endollats, addictes, genuflexos, amiguets i parents que protegeix i enriqueix la pujolera dinastia regnant".
Periodistes de vergonya Fa 3 mesos
Les regles del joc que ens hem donat els espanyols per viure a Espanya no les podeu canviar sinó es al parlament espanyol. Funciona així. Només voleu fer mal a Espanya. I vosaltres no voleu més democràcia que imposar els vostres desitjos.
Cromanon Fa 3 mesos
El poder del palco del Bernaveu no se le pot replica ja que porte tenim segrestada la democràcia fins ara amb el esperit colonialista del segle XIV
Marc Fa 3 mesos
... i Pujol, i Barrera, i Carod, i fins i tot Maragall.
No sea tímida Fa 3 mesos
Siga contándonos cosas de los asesinatos franquistas en Paracuellos, por favor.
En resumen Fa 3 mesos
Que sois unos mal educados...