El búnquer ha tancat l'escotilla

"Els fracassos reiterats de la justícia espanyola a Europa estan generant una reacció autodefensiva que alimenta l'euroescepticisme creixent del nacionalisme espanyol"

El règim està tocat, com s'ha pogut comprovar dins del Congrés dels Diputats. Algunes institucions bàsiques que haurien d'actuar com a garants dels drets democràtics i civils estan naufragant per la seva decantació repressiva, especialment la cúpula judicial i la monarquia. Tant els jutges i els fiscals com la policia i la Guàrdia Civil s'han convertit en una màquina de fabricar casos que acaben amb gent a la presó, sense importar gaire cosa més que l'oportunitat política. Tot aquest engranatge, a més, està orientat a desprestigiar i humiliar les institucions catalanes, així com els representants democràtics que les encapçalen. Aquesta estratègia és especialment visible en la monarquia, convertida en el principal estendard polític de la dreta extrema i l'extrema dreta.

La diferència, ara, és que el PSOE -per primera vegada des de la transició- sembla haver canviat de postura a còpia d'agressions i deslegitimació des del triangle fachito. El conflicte Catalunya-Espanya s'ha convertit en l'oportunitat per a què el deep state s'apropiï de la direcció política de l'Estat, en detriment dels partits del sistema. Els fracassos reiterats de la justícia espanyola a Europa estan generant una reacció autodefensiva que alimenta l'euroescepticisme creixent del nacionalisme espanyol. El búnquer ha tancat l'escotilla i dispara cap enfora, en totes les direccions, des de l'espiell.

 

El Congrés dels Diputats s'ha convertit en el que fa anys que és el Parlament de Catalunya. Crits, insults, gent que deshumanitza l'adversari, guerracivilisme... I els socialistes espanyols que tasten la pròpia medicina. Probablement la legislatura serà curta. Però es farà llarga.

 

Comentaris (10)
ganxó Fa 1 mes
Europa no ha de permetre rabietes de nen malcriat. Pero...
Rata de sacristiaj Fa 1 mes
Així es Josep, sense munició, sense provisions, sense ni un cèntim, sense crèdit i amb un deute impagable.
Gran articla en Salvadó Fa 1 mes
Com sempra una gran clarividensia, en Salvadó
Groc Fa 1 mes
El Ramon si no parla d'ERC reventa.
ganxó Fa 1 mes
Diu el que pensa . Igual que tu, i... que ! . Que quedi clar que al senyor Ramon no el conec de re
Exiliado Fa 1 mes
Ya está investido, y, ahora qué? Preparémonos para lo peor
Josep Sierra Roca Fa 1 mes
El búnquer dispara cegament; aviat, però, s'els acabarà la munició i les provissions...
ganxó Fa 1 mes
Tan de bo
Desprestigi Fa 1 mes
El desprestigi d'Espanya a Europa va creixent. Aquesta via és la bona perquè la provoquen ells mateixos. Si a Junqueres no li reconeixen la immunitat pujaran les crítiques a aquest estat de coses.
Jordi (Català i Suís) Fa 1 mes
Toujours concentrés dans le "Règim del 78". Tout pour fuir la Réalité: les Espagnols en leur majorité partagent les mêmes opinions que ces primates, ces macaques. Thomas Mann, l'écrivain autrichien, avait répondu lors qu’on lui avait demandait comment 100'000 viennois étaient allés recevoir Hitler en grande joie : on peut toujours trouver 100'000 imbéciles dans une ville.
Victor Fa 1 mes
El principal problema és que el PSOE no està convençut del que està fent, amb comptades excepcions.
Ramon Fa 1 mes
ERC ja ni parla d'independència. ERC tornarà a dur-nos al 39. Amb la diferència que aquesta vegada ja no els caldrà colonitzar-nos perquè ja hi estem.