Un botó desconnectat, un país perplex

"Es reconegui o no som en període preelectoral i val la pena que tan aviat com sigui raonable es posin a disposició dels electors les diverses estratègies"

Costa trobar una distància més gran que la que hi havia entre la solemnitat de les paraules del president del Parlament ("injustícia", "il·legalitat"...) i la realitat de la desconnexió del botó amb què Quim Torra havia votat fins ara. És lògic, per tant, que tant el president de la Generalitat com els diputats de JxCat es neguessin a votar els pressupostos. Dit això, la paràlisi del Parlament, l'espectacle dels diputats de Ciutadans insultant i cridant, el menysteniment general de les institucions catalanes i l'espectacle de divisió oberta entre els dos socis de Govern és un desastre polític que deu haver fet encendre més d'un Montecristo als hooligans de la Junta Electoral Central.

Ja fa temps que la majoria dels ciutadans d'aquest país entenen poques coses de les que passen al Parlament. No recordo cap precedent d'una votació de pressupostos on sigui el partit del president qui els faci naufragar, ni a un partit de l'oposició que els voti amb una mà mentre exigeix eleccions anticipades amb l'altra. Tampoc és gaire normal que dos socis de Govern s'enfrontin ni més ni menys que a través del president del Parlament i el de la Generalitat. Això, sense parlar del cinisme de la CUP, que porta des del principi de la legislatura exigint eleccions i ara ha trobat per algun lloc una sobtada fúria presidencialista. Tot plegat sota la sospita que almenys una part de la gesticulació de JxCat no va més enllà del pur tacticisme electoralista.

 

En definitiva, es reconegui o no som en període preelectoral i val la pena que tan aviat com sigui raonable es posin a disposició dels electors les diverses estratègies. I fins aleshores, que es limiti l'espectacle d'enfrontament entre JxCat i ERC perquè comença a afectar tant a les institucions com a l'autoestima de la societat a qui representen.

 

 

Comentaris (19)
Ramon Fa 19 dies
En Groc fa més faltes que el Getafe.
Ramon Fa 19 dies
You don't geddit, watering pot!
Groc Fa 19 dies
Ramon ara si esteras conten guanyan les dretes catalanes 23 Anys mes ,que ja anyoraveu
Ramon Fa 19 dies
Si les enquestes van bé, que hi van i més que hi aniran, intentaran que no hi hagi eleccions. Si no se'n surten, llavors promouran l'abstenció o, a males, la CUP. No crec ni que gosin intentar que votem ERC. O bé, sí, d'acord, La Vanguardia potser sí.
Jordi Lògic Fa 19 dies
La solució fàcil seria convocar eleccions, però de la mateixa manera que la JEC va intentar sabotejar la investidura de Pedro Sánchez, ara ha intentat sabotejar el Govern de la Generalitat. Tan sols per això no s'hauria de convocar eleccions
Ebrenc Fa 19 dies
Mantenir la pancarta (per acabar treien-la igual) va ser una jugada mestra, com baixar la estanquera l'altre dia, mare meva!
Ferran Fa 19 dies
Votar a qui i per a què? Jo vull la independència, no vull ni estabilitzar el govern espanyol ni cap acord a la diputació de Barcelona. Estic fart de llaços, de "ho tornarem a fer", de frases buides, d'escenificacions estèrils, de proclamar-se sobirans al matí i de córrer a llepar el cul de la JEC a la tarda. Ja prou, aneu tots a cagar.
vendetta Fa 19 dies
millor un plaza urkinaona geganti a tot catalunya aket es el cami
A estas alturas deberíamos estar todos calvos Fa 19 dies
Son ya muchos años de tomadura de pelo
JEC.COPE Y PEDERASTERIA CONSTITUCIONAL la españa eterna i marrana.catolica Fa 19 dies
Eleccions controlades per la JEC? NI BORRATXOS!!!! TANQUEM L'AUTONOMIA CONDONARIA DEL FELIPITO DE FRANCO i la prostitucio franquista del 78. PROU FER 3L JOC A LA NEFASTA MONARQUIA fundada pel terrorista.catolic franco t sus pederastas cardenales
Hi ha maneres (com desactivar el botó Fa 19 dies
sense cap comunicació previa) que són la mostra de la deslleialtat i el fariseisme d'uns quants.
jordi Fa 19 dies
Vam votar el 21D del 2017 per restablir el Govern legitim. El 30 de Gener del 2018, el President de la Mesa del Parlament va evitar que el legitim President de Catalunya esdevingues President una altra vegada. El President Torrent va obrir les portes a que qualsevol decisio judicial que vingues de MAD agafes forma a dins del Parlament. Jo nomes espero que la gent d'ERC tingui molt clar que aixo els ha de passar factura. No m'agrada JxCat pero ERC, pactant amb Madrid i obeint a la JEC, no ho fa m
ernst Fa 19 dies
Esquerra Republicana de Catalunya mai ha estat un partit independentista.El Ministro de Marina de Azaña, que va assassinar Franco , estava molt orgullos del seru pas pel Ministerio
Un Fa 19 dies
Cal anar a eleccions i acabar de fotre fora culoano'S i els peperinos
Ramon Fa 19 dies
Òstimes, veig que el primer post d'aquest enfilall se m'ha avançat al pronòstic! Estava cantat. Són tan fulls de pita com previsibles. Sabedors que demanar el vot a ERC seria debades, ara atiaran l'abstenció independentista.
Ramon Fa 19 dies
El nacionalisme català ha jugat molt bé ses cartes. Tant és així, que ja ho veureu com ara tot de sicaris d'Espanya, sabedors que l'ensulsiada d'ERC és un fet irreversible, escamparan la merda a pertot i ens diran que ells són independentistes tan farts que aquesta vegada ja no aniran a votar.
Frida Fa 19 dies
Tornaré a votar la CUP veient l'espectacle lamentable de ERC i JxCat.
Victor Fa 20 dies
Unes eleccions vigilades pels hooligans de la JEC . Una meravella. , vaja.
Maria Fa 20 dies
Per a mi ja poden tancar el Parlament. No voto més. Els meus vots han estat menystinguts i no penso donar-los a cap més partit. Bye bye!!
vado Fa 19 dies
muchas gracias. este es el buen camino