Borrell s'ofega

"Estem parlant de França, teòricament l'estat més favorable a la política espanyola de tancament i repressió de la divergència nacional"

El naufragi de Josep Borrell i la seva España Global és realment espectacular. L'ultim escull contra el que ha xocat la maquinària de propaganda de Madrid és el document que han signat més de cinquanta diputats en actiu de l'Assemblea Nacional francesa -entre ells Jean-Luc Mélenchon, líder de la França Insubmisa- que denuncien la "repressió" de l'Estat espanyol contra els dirigents independentistes empresonats, els exiliats i els que estan essent represaliats per "delictes d'opinió". No és el primer cop, un grup equivalent de senadors ja s'havia expressat en el mateix sentit.

Estem parlant de França, teòricament l'estat més favorable a la política espanyola de tancament i repressió de la divergència nacional. I això, abans d'unes sentències que deixaran perplexa l'opinió pública europea, per la duresa previsible que anuncia la presó provisional. Certament, mig centenar de diputats no són un estat, però és molt difícil d'imaginar una reacció d'aquesta magnitud contra el sistema polític i judicial de qualsevol altre estat europeu.

 

I un parell de precisions importants. Le Journal de Dimanche -el diari que ha publicat el text de suport i les signatures- és l'únic que es pot trobar als quioscos de França en diumenge, amb notable prestigi periodístic i una audiència massiva. I, finalment, el propi ministre Borrell va anunciar que dedicaria 200 diplomàtics espanyols a que no es reproduís un episodi com el dels 41 senadors francesos que el mes de març ja van signar un document semblant. En definitiva, un ridícul d'aquells que fan història.

 

Comentaris (12)
Ricard Fa 5 mesos
Que al seu poble ni tan sols els del seu partit es vegin en cor de fer-lo respectar diu molt del personatge. Un home vanitós al servei del ranci poder i que llepa com pocs la mà del seu amo. Un botifler de la pitjor mena. Ni els trolls que tan abunden en els comentaris gosen defensar-lo.
Rosa Canela Fa 5 mesos
Borrell és patètic. Més papista que el Papa i amb els seus estirabots esperpèntica es vol guanyar la confiança de l'amo espanyol. Es un Català renegat
Ricard Fa 5 mesos
españa sin Catalunya no es nada tan solo miseria y franquismo Catalunya sin españa sera prospera y democrática a que jo de borregos españolistas anticatalanes
Samuel Fa 5 mesos
No són pocs els indepentistes que senten un odi sense mesura pel Senyor Borrell. L'encegament els fa totalment irracionals. Qualsevol fet que es produeixi servirà per carregar contra la figura d'en Josep Borrell, inclús que 50 diputats (oh, tota França!!) tinguin una posició crítica amb la democràcia espanyola.
Capavall Fa 5 mesos
La darrera defecació de Borrwll i ara l'espera el mal de ventre del càrrec diplomàtic a la UE. Acabarà amb un "Si lo se no vengo"
el teu Fa 5 mesos
Salvador, para más información "El president de l'Assemblea Nacional francesa reafirma la seva "confiança" en Espanya" ... igual un comunicado oficial de PRÉSIDENCE tiene más validez ... seguimos con las sonrisas, y las palomitas ;)
Josep Sierra Roca Fa 5 mesos
La qüestió de fons no es limita al ridícul que pugui fer aquest humà anomenat borrell... Recordo que aquest individu és el que vol desinfectar Catalunya, i aixó ja son peres d'un altre paner...
"un ridícul d'aquells que fan història" Fa 5 mesos
Ridícul històric dels 41 senadors i 52 diputats francesos que s'han atrevit a signar aquestos libels. És com dir "sóc tonto i ignorant" i us ho demostro signant aquest document.
Josep Sierra Roca Fa 5 mesos
Aquesta opinió està fonamentada en un sarcasme ximple.
Joan Fa 5 mesos
M'has tacat al mobil amb la teva bilis anti democràtica.Si es pensa el contrari que tu ens gots directament al foc de Satanàs.Sou patètics. Vas a dormir cantante "Cara al sol " i fas un petó a la foto del asesi Franco.?? Aprent a respectar altres opinions
Ramonek Fa 5 mesos
Tu si k eres tonto del to apostando por la tonteria k t llena
Jo no m'en refiaria molt dels franchutes Fa 5 mesos
El terme "Amèrica Llatina" va ser inventat e introduit pel senador francès Michel Chevalier en 1836. L'"Amèrica Llatina" sempre s'havia anomenat "Amèrica Espanyola" o "Hispanoamèrica", però Espanya estava en decadència i França no. Quan un senador francès li digui "Roussillon del Sud" a la Catalunya espanyola colarà per sempre.
Fat Boy Fa 5 mesos
França es ferotgement centralista pero, a canvi, ofereix una cultura humanistica i cientifica de primera, una historia impecable de modernitat i lluita per la democracia. Que ofereix Espanya?. Una colla de assassins sinistres, toros i panderetes. I molts sants, aixo si.
Ciutadana farta Fa 5 mesos
Doncs potser ens convindria mes ser el roussillon du sud, ,com dius, si mes no frança es una republica, es varen treure la monarquia de sobre el 1789, salut i republica
Pere IV Fa 5 mesos
Els estats suporten totes les vergonyes i ridículs possibles i imaginables i els seus servidors segueixen ocupant els llocs d'honor a les tribunes i institucions internacionals i rebent tractaments honorífics. El que els oprimits del món puguin obtenir -i els catalans no en som cap excepció- depén principalment d'ells mateixos i res no han d'esperar d'hipòcrites i calculades manifestacions parlamentàries que formen part, arreu com aquí, del teatre de la política.
Maria Fa 5 mesos
Pobre Borrell! Com s'ha de veure! Per cert, al seu poble què en pensen?
ganxó Fa 5 mesos
El seu poble, company, estic segur que haguessin preferit un avortament, que tenir un fill com aquest