Borrell, pura llegenda negra

"Ambaixadors prepotents, ministres mentiders, i argumentaris imperialistes han fet encara més antipàtica la causa de les sempre cridaneres elits madrilenyes"

Des de pràcticament els primers moments de l'anomenat procés, la crisi política i institucional entre Catalunya i Espanya ha tingut una dimensió internacional molt important. De fet, és el que correspon a un problema de dimensions continentals, on es posa en entredit des del concepte de ciutadania europea fins a drets bàsics com el de la llibertat d'expressió o de participació política. L'independentisme català ho ha tingut clar des del principi -i, en part, d'aquí que disposi de més simpaties per part de l'opinió pública europea que no pas els poders de Madrid-, però en els últims anys (després del desastre reputacional de l'1-0, bàsicament) l'Estat s'hi ha posat, destinant-hi recursos molt importants.

Tot i així, la propaganda oficial ha tingut ben pocs èxits. Ambaixadors prepotents, ministres mentiders, i argumentaris imperialistes han fet encara més antipàtica la causa de les sempre cridaneres elits madrilenyes. Entre els ciutadans europeus no hi ha un especial apreci per les demandes catalanes, però se'ls fa incomprensible que la resposta de Madrid a unes mobilitzacions espectaculars i sostingudes en el temps sigui, exclusivament, la repressió i la represàlia.

 

L'últim instrument de descrèdit és el propi Josep Borrell, promogut al càrrec d'Alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat. Borrell és un nacionalista exaltat, que no té vergonya de dir que "la violència és la comadrona de la Història" quan aquesta l'han exercit els exercits imperials espanyols i, per contra, acusa l'independentisme català d'una violència que van exercir, únicament, els cossos armats enviats des de Madrid. Borrell promet dies de glòria per als que veuen una continuïtat històrica clara entre la llegenda negra espanyola i l'autoritarisme actual de Madrid. 

 

Comentaris (10)
Jo que me da Fa 5 mesos
Primero Catalán, después epanyists, y después argentino y además lo acogen? Bien, bien pero que.........
Miquel Fa 5 mesos
El català Borrel és un jacobí superb i prepotent. Va contra la Història (i ho sap). Cinisme i barra són dues "qualitats" que l'acaben d'ornar políticament. Fora!
chiquito independentista andaluz Fa 5 mesos
y ademas es tan tonto como parece
Gatvell Fa 5 mesos
No només és un corrupte que es va beneficiar d'informació privilegiada, és un dels polítics més fracassats. Com a cap del PSOE i aspirant a la Moncloa va punxar clamorosament. Va fer un Pla Hidrològic aberrant i insostenible, molt pitjor que el del PP, que van desautoritzar la UE i el seu partit. Volia destrossar las Hoces del Cabriel amb una autovia, i tampoc. Només la seva supèrbia patológica li impedeix fer li tocaria: mutis.
Joan Pallars Fa 5 mesos
Aquest senyor torna a la seva terra sempre que li convé, de fet ha passat unes curtes vacacions a Catalunya. Respecte el què pensen els europeus del procés i els seus representants, d'això ningú en té la patent. Jo podria dir perfectament el contrari del qué diu el planfetista d'aquest escrit.
Julius2 Fa 5 mesos
Magnífica descripció que has fet "Sempre que li conve???" No li deu recomanar pas el metge, aquesta medicació...lo que sembla cert es lo de "curtes vacances'..."aixó si que li deuen haver recomanat...que siguin ben curtes...
el teu Fa 5 mesos
Cómo los indepres no pueden con Borrell, solo les queda el insulto. Vaya director de panfleto, Sr. Cot ... todo sonrisas ;)
Julius2 Fa 5 mesos
Qur dius que no podem.amb ell? Si.no rs neveddsri fer res per desacteditarlo! P/ex pregúntali a la TV pública alemanya...
[email protected] Fa 5 mesos
No són insults, burru. Són adjectius definitoris. I burru sí que és un insult, que et mereixes cumplidament. Apa, siau.
Lisa Fa 5 mesos
Aquest home, egocèntric, caduc, i amb alguns problemes, que jo diria que necessitarian atenció phsiquiàtrica, fa molt mal a la imatge de Espanya, i fa guanyar simpaties per la causa independentista, per tant per mi, ja el podem fer servir per la seva propaganda unionista, que vagi a on vagi, ens fa un gran favor..
Miquel Fa 5 mesos
Amb el seu nomenament ja demostra la democracia inexistent a Espanya...
"Des de pràcticament els primers moments de l'anomenat procés..." Fa 5 mesos
Traducción al castellano: "Ese procés del que Vd me habla..."
Asr Fa 5 mesos
Que sigui un fdp no vol dir que sigui tonto. Aquest personatge s ha imolat, dons no tornarà mai a la seva terra que ja no veu com a seva i el rebutja. Acumula tots els odis per alliberar de càrrega altres personatges cínics com iz o el mateix Pedro Sanchez. N hi oblit ni perdó.