La bandera que derrota el virus

"Què nassos pinta una bandera espanyola -o italiana, o grega, o francesa- en una protesta relacionada amb el coronavirus?"

Entre botigues distingides i bars de moda tancats per la Covid-19, fa dies que desenes de persones surten cada tarda al carrer al barri madrileny de Salamanca per protestar contra la gestió que està fent el govern espanyol de la crisi del coronavirus. Totalment a favor del dret a protesta i manifestació, sí, però molt en contra de la irresponsabilitat que s’ha vist en algunes imatges, amb veïns d’aquest barri concentrant-se als carrers sense respectar ni tan sols mínimament la distància de seguretat. Però més enllà d’aquesta actitud que denota irresponsabilitat i insolidaritat, hi ha una altra realitat més que significativa.

Molts d’aquestes manifestants porten el típic merchandising del nacionalisme espanyol: banderes -de totes les mides-, polseres, samarretes, i fins i tot han innovat i llueixen mascaretes amb els colors de la bandera espanyola. Siguem seriosos: què nassos pinta una bandera espanyola -o italiana, o grega, o francesa- en una protesta relacionada amb el coronavirus? Ah, esclar!, que no hi ha coronavirus que resisteixi la presència de la bandera espanyola! I, de fet, ja es veia a venir que tot derivaria cap aquí quan VOX va donar 10.000 euros a la Guàrdia Civil “per ajudar a lluitar contra la Covid-19”.

 

N’hi ha que sempre es manifesten de la mateixa manera, independentment de quina sigui la reivindicació a fer. Poc importa si és a favor de la unitat d’Espanya o contra la gestió que està fent el govern espanyol -espanyol!- de la crisi del coronavirus. Són aquells que asseguren no ser nacionalistes, però que després es creuen de debò que la bandera espanyola tot ho pot.  

 

Comentaris