Autoparòdia judicial

"Les estructures de l'Estat han decidit canviar pel seu compte les decisions del Parlament, amb la voluntat expressa d'humiliar els ciutadans d'aquest país"

El judici contra el president Torra ha estat una autoparòdia del sistema judicial espanyol. Una vegada més, les estructures de l'Estat han decidit canviar pel seu compte les decisions del Parlament i, en aquesta ocasió, ho han fet amb la voluntat expressa d'humiliar els ciutadans d'aquest país, teatralitzant la inhabilitació de tot un president de la Generalitat per una simple pancarta al balcó de la plaça Sant Jaume. Això sense comptar les evidències de parcialitat que ha denunciat l'advocat Gonzalo Boye, que haurien pujat els colors a qualsevol tribunal d'un país democràtic.

Quim Torra molesta. I molesta perquè, en tant que president, és l'única persona amb atribucions per dissoldre el Parlament, quan a Madrid s'han acostumat a decidir, a conveniència, quan es dóna per liquidada una legislatura. Molesta, també, perquè la seva acció política enllaça amb l'herència de l'U d'Octubre i amb la legitimitat de l'exili. I molesta, finalment, perquè la seva figura és incompatible amb un hipotètic retorn dels partits independentistes a la cleda del vell peix al cove. Torra ha comès errors, però no ha abdicat de res.

 

Per tot plegat, els partits que consideren Catalunya com un subjecte polític han d'expressar un suport tancat al president. I aquí és on es veurà, d'entrada, la sinceritat del canvi de rumb que s'insinua des de Madrid.

 

Comentaris (8)
Exiliado Fa 2 mesos
La justicia espanyola de larga tradición histórica: Inquisición, tribunales de guerra, tribunal de orden público, tribunal supremo y seguim.
Justicia?... I una mer... seca penjada de un pal. Fa 2 mesos
El sistema judicial español, no es un sistema judicial, es un sistema creat per garantir la supremacia dels feixistes españols, intentant donar un tint de credulitat a situacions inaguantablement injustes i per tal de tenir un control absolut del sistema represor del pais.
JordiP Fa 2 mesos
Hem vist novament el despreci que els castellans senten envers les Institucions catalanes, encara que estiguin sancionades per la Constitució'78. A assenyalar la resistència de polítics, periodistes, fiscals, jutges i tutti quanti per la figura d'un President democràticament elegit, negant-s'hi a utilitzar el tractament que dicten la Consti'78 i l'Estatut de Catalunya, que és el de Molt Honorable President. Ho va fer constar, insistentment, en Boye. Pero ells, tossuts. I la premsa de Madrit
Que fluixet, Salvador!. Fa 2 mesos
Fluixet, però que molt fluixet, Sr. Cot!.
Quim Torra molesta Fa 2 mesos
Sí, Cot, Torra molesta por ser un gilipollas, no por otra cosa.
Ganxet Fa 2 mesos
No et pensis que tothom és com tu.
Sometent Fa 2 mesos
Si l'inhabiliten. Res, a proclamar Puigdemont com a president, que enscara és parlamentari...
JordiP Fa 2 mesos
És possible que, quan arribi el moment d'elegir nou president, en Puigdemont hagi estat restaurat en tots els seus drets polítics per Estrasburg. Llavors, Madrit s'haurà d'empassar que el Parlament el pugui elegir i reposar al seu lloc. Em faré un tip de riure.
Ivettt Fa 2 mesos
el mes digne del govern i del parlament, ara mateix es el MH president Torra.
Al final el tsunami resultaron ser las perfumadas ventosidades de Torra Fa 2 mesos
Quien se basta y se sobra para humillarse él solito, dicho sea de paso. Que país, qué paisaje y qué paisanaje.