Arquebisbe catalanista, a l’infern!

"Espanyolista sí, però catalanista no. Queda clar que a l'Església espanyola només hi ha espai per aquells que defensen que 'la unitat d'Espanya és un bé moral'"

El Papa Francesc nomenava fa un parell de setmanes el mossèn gironí Joan Planellas nou arquebisbe de Tarragona, en substitució de Jaume Pujol. Aquesta decisió del pontífex aixecava la còlera dels sectors espanyols més casposos de l'Església, i també dels mitjans de comunicació de la caverna. Des de diaris com 'El Mundo', 'ABC' o 'La Razón' es van fer editorials carregant contra Planellas -"Preocupant senyal del Vaticà a Espanya", "O l'Església és universal o no serà", o "Un pastor que divideix al seu ramat" són alguns dels titulars que ha fet la premsa espanyola en els darrers dies sobre Planellas-. Les crítiques van pujar de to quan a Espanya van recordar la polèmica del mossèn gironí amb Albert Boadella. Els veïns de Jafre -el municipi del Baix Empordà on Boadella té una segona residència- van penjar una estelada al campanar del poble -del que Planellas n'era el rector-. Aquest fet va indignar la dona del còmic, que ho va denunciar als mitjans de comunicació, al bisbat i a la Santa Seu.

El recent nomenat arquebisbe va explicar en aquell moment que la bandera s'havia penjat a petició del poble, i va deixar clar que la família de Boadella era lliure de penjar la bandera espanyola a casa seva. Tant és l'odi, que l’espanyolisme va engegar una campanya cridant a no marcar la casella de l’Església en la declaració de l’IRPF, després que el Papa nomenés Planellas. Liderada pel propi Boadella, s'hi van sumar Alejo Vidal Quadras, Jordi Cañas o Juan Carlos Girauta, entre d'altres. I fa pocs dies, Planellas reconeixia en una entrevista al diari ‘El Punt Avui’ que “és un drama que polítics pacífics estiguin a la presó”, en referència als presos polítics. Així les coses, Planellas té tots els ingredients per ser repudiat pel catolicisme espanyol, encara amb tics de temps passats. 

 

Espanyolista sí, però catalanista no. Queda clar que a l'Església espanyola només hi ha espai per aquells que defensen que "la unitat d'Espanya és un bé moral", tal i com va dir, per exemple, l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares. Una declaració d'aquest tipus no escandalitza ningú a l'Estat, però sí molesta el catalanisme -ni tan sols independentisme!- de Planellas. També en aquest àmbit el sobiranisme té feina per fer: ja n'hi ha prou de bisbes i mossens catalans justificant-se pel simple fet d'estimar el seu país! Sí, Planellas és catalanista i estima Catalunya, i què? 

 

Comentaris (4)
Just Servià Fa 9 mesos
Que tanquin la barraca aquesta secta que ha matat i robat mes que ningu. Vatica el boti de lladres i criminals de crist, enderroc ja
Picafort Fa 9 mesos
Per posar la cirereta només falta que engeguin l'Omella a madrid o al Valle-caídos a fer guàrdies.
Josep Sierra Roca Fa 9 mesos
M'agradaria matisar que qant parlant de ESGLESIA es refereixen a la Jerarquia d'aquesta església; jerarquia que, molt sovint, en aquest cas l'espanyolista, no té res a veure amb el missatge evangèlic. Afortunadament, l'Esglèsia católica, el poble, es MOLTÍSSIM més que la seva lamentable jerarquia espanyolista.
Anselm Fa 9 mesos
La jerarquia és l'Església, ja que pren totes les decisions i defineix ella sola el que és pecat i el que no ho és. El "Poble de Déu" és solament un ramat d'ovelles que no hi pinta res.
Planellas no sap d'història de l'Església (o és un mentider) Fa 9 mesos
A l'entrevista a ‘El Punt Avui’ diu: "A Girona ... vam celebrar el Concili del 517, eh? Això és brutal! Quina és la institució que pot dir: “Nosaltres ja ens reuníem en el segle VI”. La resposta és que l'Església portava fent concilis des de l'any 51 (Jerusalem). Altre exemple: el 1er Concili de Toledo va ser convocat el 397 amb l'assistència de dinou bisbes hispans.