Aquest PSC farà impossible aquesta ERC

"De cop, el seu antic company Ernest Maragall, exconseller de José Montilla, és un radical perillós a qui cal furtar la victòria"

El resultat a Catalunya de les passades eleccions espanyoles es va interpretar com un reforçament de les estratègies més pactistes dins dels dos blocs. D'una banda, ERC havia exhibit esforços -molt castigats des d'amplis sectors de l'independentisme- cap a una via preferent de negociació amb l'Estat, descartant la unilateralitat que havia desembocat en el referèndum de l'U d'Octubre. Aquesta actitud era encapçalada, significativament, pel propi Oriol Junqueras, amb un partit compacte al seu darrere. Aquesta moderació estratègica, a més, ha tingut un notori premi electoral, sense més contratemps que la victòria de Carles Puigdemont a les europees.

 

A l'altre bloc, el PSC liderava el corrent més conciliador de l'unionisme, amb una oferta de diàleg vistosament contraposada al 155 automàtic i permanent. Miquel Iceta fins i tot va mullar-se en les perilloses aigües dels indults, sense que -aparentment- semblés importar-li gaire l'onada d'insults provinents del que ell mateix va batejar com a trifachito. El cas és que el missatge va quallar i bona part de l'electorat menys agressivament espanyolista va retornar al PSC, el seu referent tradicional.

 

 

Aquest era el context aparent fins que, de sobte, el mateix Iceta ha fet un gir radical. De cop, el seu antic company Ernest Maragall, exconseller de José Montilla, és un radical perillós a qui cal furtar la victòria i l'alcaldia de Barcelona. No hi ha regles, només un objectiu: L'independentisme no ha de governar. Dit d'una altra manera, la confluència en un diàleg possible deixa d'existir com a hipòtesi. Amb aquest PSC, l'estratègia d'ERC deixa de ser viable.

 

Comentaris (20)
Jmuc Fa 8 mesos
Ho sabem tots menys ells,que l’estrategia De ERC es inviable.
Delegación del psoe parlem clar Fa 8 mesos
El psc no existeix idiotes, fundadors del tripartido del 155, avaladors de la violència de l'1 d'octubre, i en que manifesta per boca del miguel izeta que ho tornaria a fer. Amb ls delegación del psoe a Catalunya no si pot negociar
Francesc Fa 8 mesos
L'estratègia d¡ERC és inviable. No hi ha res a negociar amb el bloc extrema-dreta del 155. Independència JA!!
Fat Boy Fa 8 mesos
El que no s'enten es que els socialfeixistes vulguni pactar i pactin (com a Lleida) amb els feixistes pero erc no vulgui pactar amb uns democrates, liberals pero democrates. Potser haurien de mirar-se el famos acudit del "All behind you, Winston" de David Low del 1940 perque aqui tambe tenim l'enemic a la porta, a la porta de la cuina vull dir.
Ramon Fa 8 mesos
parlem clar i català. ERC ens està traint.
No sabem en nom de qui parles, guillat Fa 8 mesos
A qui traeix ERC?.
Teresa Fa 8 mesos
ERC, volia matar CDC, passar-li davant. Ho ha aconseguit traient gent de la Colau. La Colau està enfadada amb ells... i ara no serà fàcil pactar... (Colau-Alemany, què?)... Si haguessin anat junts altra gall cantaria, ERC, Junts x Cat, Graupera i CUP, haurien quedat lluny de la Colau i dels socialistes i l'Iceta hauria de callar...
Contra els teus. Fa 8 mesos
Erc és en mans del deepstate. Els han promès quelco si es porten be, i això fan. Ara ja son com els comuns o el psc.
PSC-FISCALIA i prou mongetes i cagats d'erComuns per españa Fa 8 mesos
erc ja nomes son les someretes del Sanchez, del iceta i del montilla. Fiscalia del PSOE, i el govern de Catalunya a la presó per vida, GRACIES BOTXI ICETA Y FISCALIA DEL PSOE
Covards i traidors Fa 8 mesos
Erc també creu que l'independentisme no ha de governar.
Vlad Fa 8 mesos
quin malson la vida del victimisme. Fins que no superem aquesta sindrome ens podem pintar a l'oli la república. Vosaltres, els vividors del sistema, sou la pedra a la sabata.
El germà ximplet Fa 8 mesos
És que Ernest, el Tete, no inspira cap confiança. Tota la vida a l'ombra del germà llest i quan aquest és apartat de tot per la malaltia, aprofita per canviar-se la jaqueta, o treures la que portava com a camuflatge, i practicar el més lamentable transfuguisme. Vivir para ver.
Desde luego, Sr Cot. Fa 8 mesos
La culpa es siempre de los otros niños.
Es volen rendir però no els deixen Fa 8 mesos
Aquest és el drama d' ERC. Volen tornar desesperadament a l'autonomisme, i es vendrien la seva mare per fer-ho, però es troben que ningú els la vol comprar.
Clar Fa 8 mesos
S’haura acabat la teoria redempcionista d’ampliar la base?
Espectador Fa 8 mesos
No es cap sorpresa la actitud del PSC , tota la vida han estat uns fachas camuflats i ara es treuen la careta .
Carles Viñals Casado Fa 8 mesos
En resum (i un cop més), si ERC recupera la seva ànima nacional catalana no serà perquè Junqueras i Cía rectifiquin i així ho decideixin, sinò per la darrera i enéssima porcada del PSC d'Iceta. Grans i valents estrategues nosaltres, els catalans, que acabarem guanyant, (?) no pas per mérits propis,sinò per acumulació d'errors de l'adversari. Ho tenim a tocar... O així ens ho volen fer creure. També tú, Cot ?
Carles Viñals Casado Fa 8 mesos
En resum (i un cop més), si ERC recupera la seva ànima nacional catalana, no serà perquè Junqueras i Cía rectifiquin i així ho decideixin, sinó un cop més, gràcies a l'enéssima porcada del PSC D'iceta. Grans i valents estrategues, nosaltres els catalans, que acabarem guanyant (?!) no pas per mérits propis, ans per la suma d'errors dels nostres adversaris. Ho tenim a tocar... O això és el que ens volen fer creure... També tú, Cot ?
Josep Fa 8 mesos
Això ja era previsible ... i hem perdut dos anys ... Abans de l.1O el dubte era, si no ens deixen fer un referèndum, què? Doncs q érem sobirans i el faríem. I després, hem tornat a haver de demanar permís ... q si som bons minyons ens tiraran alguna engruna ... Execució d.uns pressupostos ja minsos d.entrada: 10%, per tots els catalans, indepes o no... I és d.una regularitat històrica. Ara ja ni s.han de molestar a negar un referèndum (x divuitena o dinovena vegada) ...
Ramon Fa 8 mesos
"Egualito, egualito, que nel segindo tripartito".
airausu Fa 8 mesos
L'estratègia d'E(rc) era inviable des del minut 0. Molt bé, van guanyar el 28A i han quedat per sobre de Colau a BCN. A nivell de país de qué ens serveix això??O és que no els importa?? E(rc) ha pogut colocar els seus a viure de l'autonomisme 4 anys més, recaptant el vot de la pena pel màrtir Junqueras, que com tots sabem és l'únic pres polític que importa. Tot un èxit. L'independentisme màgic és pensar que el P(SO)E del 155 passaran de ser botxins als més dialogants. En quin món