Contra Albiol, projecte

"Quatre ciutats superen els 200 mil habitants a Catalunya, a banda de Barcelona. I la majoria d'elles han tingut alcaldes d'un fort component local"

Una lliçó a tenir en compte en tot el daltabaix de Badalona és que, a diferència de la sopa de lletres que no ha aconseguit pactar un govern, Xavier Garcia Albiol i el PP local tenen un projecte clar, concret i comprensible per a la ciutat. Un model que ni tan sols és gaire original, basat en la demagògia autoritària i els tòpics que acostumen a utilitzar la majoria dels moviments d'extrema dreta europeus. Una franquícia Le Pen? Potser sí. Però és una oferta pensada des de i per a Badalona, que Albiol ha passejat, incansablement, per tots els barris. Uns s'ocupaven de la dignitat nacional, uns altres del progressisme del món mundial i encara d'altres de tot plegat... I mentrestant Albiol parlava, obsessivament, de Badalona.

Només hi ha quatre ciutats que superin els 200 mil habitants a Catalunya, a banda de Barcelona. I la majoria d'elles han tingut alcaldes d'un fort component local, en algun cas de llarg recorregut. Més enllà del cas d'Albiol, a Sabadell Antoni Farrés va marcar la ciutat amb un mandat de vint anys (1979-1999) sota les sigles formals del PSUC-ICV, però amb una total autonomia política i un ampli consens social. I a Terrassa un partit netament local, Tot per Terrassa, ha acabat amb quaranta anys d'hegemonia del PSC reivindicant -i practicant- un principi tan senzill com la independència d'un projecte que no obeeix consignes ni de Madrid ni de Barcelona.

 

Albiol no és una anècdota. I només serà derrotat per un projecte alternatiu que trepitgi els barris i ofereixi solucions clares, concretes i viables per als problemes dels badalonins.

 

Comentaris