Ada, salvada

"Els comuns han donat per bo el dogma principal del nacionalisme espanyol i barraran el pas a l'alcaldia de Barcelona de l'independentisme"

Pocs dies abans de les eleccions municipals de 2011 -les que va guanyar Trias- la plaça de Catalunya era un dels escenaris principals del 15M. Allà s'hi condensava la protesta contra un sistema especulatiu que empenyia les classes mitjanes cap a la precarietat econòmica després de l'esclat d'una bombolla immobiliària creada des de dalt. Els ocupants de la plaça -com els de la Puerta del Sol- posaven en qüestió, per primera vegada, els dogmes de la transició i la bandera tricolor, gairebé oblidada, tornava al carrer per reivindicar una democratització efectiva del que, des d'aquell moment, es va denominar règim del 78.

 

Només dos mandats més tard, les eleccions municipals de 2019 signifiquen l'ingrés del que queda d'aquell moviment, que va ser desobedient i descarat, en la rígida ortodòxia del sistema. Els comuns han donat per bo el dogma principal del nacionalisme espanyol i barraran el pas a l'alcaldia de Barcelona de l'independentisme. Valls assegura que cal fer-ho per la preservació del sistema i Collboni perquè el bloc unionista s'ha d'activar. El règim del 78 diu que Colau és l'elegida.

 

 

Ara, liquidat el 15M, a l'alcaldessa unionista li queda la incòmoda missió d'acabar amb l'U d'Octubre. Els presos, els llaços i el suport legal als ferits per les càrregues de la policia espanyola són incompatibles amb el decantament monàrquic dels comuns, que han deixat Ernest Maragall amb la paraula a la boca i tornen a acusar de dreta retalladora a JxCat, com si no patissin la repressió brutal del règim del 78. Els comuns abandonen l'equidistància al primer xiulet de l'establishment, mentre miren de reüll com Pablo Iglesias sua la cansalada pidolant ni que sigui un ministeri. Ada, salvada.

 

Comentaris (23)
Carles Viñals Casado Fa 8 mesos
La llibertat s'assoleix LLUITANT en TOT EL SENTIT de la paraula. Cal fer fora de la nostra ment la idea -INDUÏDA i FALSA- de que no en som capaços. És un DEURE PERSONAL de cadascú. Alliberem-nos de la mentida paralitzant i trobarem plegats TOTES les formes de lluita possibles. I el millor de tot, les durem a terme. Difícil ? Potser menys del que sembla. Els generals són importants; els soldats som imprescindibles.
federalista Fa 8 mesos
jajajaja sense barna indepres sense barna,barna es tabarnia i la seua capital, com capital de tractoria propose vic, berga, olot o san joan de villatorrada, en l'ultim municipi sou molts els indepres el 80 o mes, i contant els porcs osonencs mes del 100 per cent jajajajaj.
Ja,Ja,Ja, Fede-no -se qué, macho!: Fa 8 mesos
Déjate de mariconadas de nombrecitos y grita conmigo "Arribaspaña!". Y dejate de tanto Tabernícola y Tractoria, que se nos nota que babeamos con la mecanización, coño, que yo también me vine del pueblo harto del arao que tenía que tirar a falta de borrico perque el zeñorito así lo mandaba
¿Us en recordeu... Fa 8 mesos
...del llibre d'en Camilo José Cela titulat "IZAS, RABIZAS y COLIPOTERRAS" ? Doncs potser només cal afegir-hi BAGASSES, BANDARRES i ALCALDESSES...
Gerardo Pissarello a Twiter 16-Oct Fa 8 mesos
Tal dia com avui de 2013 se sabia que Leonarda Dibrani, una noia gitana de 15 anys, era detinguda i deportada de França. Hi portava vivint 5 anys. L’ordre va ser donada per Manuel Valls. Quan parli de “respecte” i “moderació”, li ho haurem de recordar
Expectatives Fa 8 mesos
Farà veure que no s'adona que Valls l'ha votada, i llestos. Ara bé, quan hagi de pagar hipoteques de Cs i Psc ja veurem com ho justifica. Això serà com comprar una impressora domèstica que el.que surt car són els cartutxos de tinta.
Una de les estrenes de cine de la setmana que ve Fa 8 mesos
"Salvem l'alcaldessa Ada". Superproducció hispanocatalana, en technicolor, dirigida per Miquel Coixet
Carles Viñals Casado Fa 8 mesos
Per a 2019.- Salvada, sí, per l'estupidesa dels seus adversaris, només explicable com a VOLUNTAT DE PERDRE. La llibertat és fruit del coratje per lluitar, guiat per la intel.ligència, al servei de la VOLUNTAT DE GUANYAR. El coratje és obvi que no el tenim. Tampoc no volem la intel.ligència, no fos cas que ens apropés a una victòria que, per manca de coratje, no sabríem defensar. Cercle tancat. Res a veure amb Israel.
Ganxet Fa 8 mesos
Revolucionaria a l'oposició, carca quan toca poder. Res de nou.
Josep Sierra Roca Fa 8 mesos
De sempre que dic que es molt important clarificar a ón està cadescú. Finalment, ara, ja està tot clar, qui son els catalans i qui son els seus enemics, TOTS els violents del 155 i els qui els hi donen suport.
Poesía eres tú Fa 8 mesos
Ada salvada, Tete al garete y a Cot, clatallot.
Català a Mallorca Fa 8 mesos
A la Colau ja li val la veritat xq anar a governar amb els del 155 els retrta bastant xo l,independentisme amb tanta candidatura l,ha ben cagada, totes les llistes unides haguessin arrassat....mem si espavilem una mica que al final tindrem gent 20 anys a la presó x a res...
Lisa Fa 8 mesos
Espero que els seus votants obrin els ulls! Barcelona tindrà una trepa de alcaldessa, gràcies als vots dels del 155! I no li cau la cara de vergonya, perquè no sap el que és això...
artillero Fa 8 mesos
los votantes de ada colau, mañana votan belen esteban y pasado a la pantoja, sus votantes son como las ovejas, eso si, las ovejas son mas listas.
@Colau ha enganyat als seus electors i ho pagarà més aviat que tard. Fa 8 mesos
Si los electores de Colau hubieran querido que gobernara Maragall o Artadi, habrían votado a Maragall o Artadi, imagino.
Marc Fa 8 mesos
Els electors de Frau Colau l'haurien votat si haguéssin sabut que rebria el suport de la Caspa Extractiva del 78, com ara Colboni i Vals?
2019 Fa 8 mesos
Com es que ara tothom s'ha adonat de que la sra. Colau pot sumar i ser alcaldessa, es que abans de les eleccions no ho sabien , es que ningú d' ERC no tenia informació de que Cs estava disposat a votar-la i Colau a acceptar els vots ?. Crec que des de Israel EL MOSSAD deu pensar " i aquests catalans volen assolir la independència com varem fer nosaltres i no son capaços de tindre uns mínims serveis de intel·ligència que haguessin previst la possibilitat de la suma esmentada ". El resulta
Vlad Fa 8 mesos
Imagino que es juga la supervivència política i que farà allò que calgui per continuar. És com la tal Bundo i la seva aritmètica a Barcelona. O com Torra dient-li a la Heredia als Matins que l'independentisme és majoritari amb un 49.7%. Formes de subsistència.
Maggg Fa 8 mesos
Electors, la Colau us la ha ben colat!
Ona Fa 8 mesos
Tal qual.
Victor Fa 8 mesos
Colau ha enganyat als seus electors i ho pagarà més aviat que tard.
Francesc Fa 8 mesos
Això dels Comuns ja és pura repugnància.
image/svg+xml