'Hemos acabado a leches'

"El rei espanyol no pensa tolerar la possibilitat de quedar-se políticament sol, caracteritzat visiblement com el líder real i reial de la dreta"

"Y en este país en cuanto nos hemos empezado a plantear el modelo de Estado hemos acabado a leches" és el missatge, clar i castellà, que s'ha publicat aquest diumenge, obrint la portada d'El Mundo. El diari atribueix la frase literal a "l'entorn del Rei", eufemisme clàssic de la premsa madrilenya que significa que ha estat la Casa Reial la que ha trucat al diari per transmetre aquesta actitud intimidatòria no només als partits que estan negociant, sinó també al conjunt de la societat. Felip de Borbó ha ampliat el diàmetre de l'amenaça i ara ja no centra la seva acció únicament contra els separatistes, també hi inclou els rojos.

El rei espanyol no pensa tolerar la possibilitat de quedar-se políticament sol, caracteritzat visiblement com el líder real i reial de la dreta, l'extrema dreta i el complex repressiu jurídic, policial i militar. En realitat, el Borbó amenaça el PSOE, l'actiu més important de l'opció monàrquica i el pilar que ha sostingut els pactes de supervivència de les elits franquistes a partir de la transició de finals dels anys setanta del segle passat. Amb un PSOE traccionat des de l'esquerra i amb un bloc independentista capaç de retenir les institucions catalanes i pressionar a Madrid, Felip de Borbó veuria limitat el seu camp d'actuació.

 

"¿Y contarán los ministros de Podemos, abiertamente republicanos, con los Reyes?" continuen escrivint a El Mundo de la mà de la casa reial espanyola. Els ministeris socials poden anar a parar a mans dels rojos i, si això és així, com faran caritat, al seu costat, la reina i les nenes? En fi, tot plegat l'anticip d'un lent declivi que ja fa temps que va començar des de Catalunya.

 

Comentaris (8)
Francesc Fabre Fa 2 mesos
Si no es demostra el contrari, encara té l'últims paraula a l'hora de triar qui ha de formar goveen i sota quines condicions. Estiguem atents a la trucada.
Pamboli Fa 2 mesos
És urgent alliberar-nos de la peste borbónica.
Marta Mallol Fa 2 mesos
Que importa la forma d estat d un país enemic??Penseu que,un president us donarà la independència al dia següent de pendre possessió del càrrec???
És igual Fa 2 mesos
Si Ñ vol monarquia, cap problema. Nosaltres volem marxar i república Lluitar pel ŕègim polític d'ells denota síndrome d'Estocolm.
Doctor Strangelove Fa 2 mesos
El rei només vol el millor pel seu país. Ens l'estem carregant blanquejant el comunisme i si a més a més són independentistes com les CUP, aleshores sí que tenim un propi gros. Visca la llibertat individual i fora els que ens volen portar a la misèria més absoluta. Doc.
Perot Fa 2 mesos
Com que ja no pots comentar a El Nacional, ara vens a intoxicar aquí? Per què no ho deixes estar, ja?
Moi Fa 2 mesos
Ja el vaig contestar, al "doctor", però no m'ho van publicar.
Doctor Strangelove Fa 2 mesos
Qui és vostè per dir-me on he d'escriure? Que potser és de l'equip directiu del digital? Sap el que vol dir la llibertat d'expressió i el mal que fa el pensament únic? Doncs si no ho sap llegeixi, i deixi'm en pau. Doc.
Jordi Briz Fa 2 mesos
Quina gent mes estranya que fa comentaris aqui. Tot mollt sospitos. I ridícul.
Mar 350 Fa 2 mesos
Això deixar més clar encara que el pacte a tota velocitat (12 hores) entre P.Sánchez-P.Iglesias es va fer aprofitant que Felipe de Borvox era incomunicat a dalt d'un avió camí de Cuba per que no pogués maniobrar-hi en contra.
Ramon Fa 2 mesos
Per què i per a què, s'ha de fer fora el borbó? Què recontracony ens importa la forma d'estat del país del que ens volem alliberar?
Gatvell Fa 2 mesos
Per guanyar en qualsevol confrontació, no només compta el què fa o pensa un bàndol. I encara més quan les forces pròpies no són pas superiors al contrari. Debilitar el rival, burxar en les seves debilitats i contradiccions és bàsic. Fer veure que ignores l'enemic, simular que no t'importa què passi a l'altra banda és ridícul. Si la monarquia espanyola perd suports, si al PSOE hi ha tensions, si l'Estat espanyol es posa nerviós i comet errors, tot això és molt important. I cal no n
Victor Fa 2 mesos
S'ha de fer fora el Borbó abans que provoqui desgràcies impossibles de suportar.