Les urnes irrellevants

"Així és Espanya: tot allò que no aconsegueixen a les urnes ho obtenen després ignorant la llei i els drets fonamentals"

Cap sorpresa. La Mesa del Congrés dels Diputats ha decidit suspendre els quatre diputats presos -Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull-. Espanya continua sent Espanya, sense importar qui hi hagi al capdavant del país. Però si els han de suspendre, per què els deixen presentar? Quina diferència hi ha entre vulnerar els drets dels presos abans o després de ser escollits? Fent-ho després, els han fet passar per la humiliació d'haver de jurar la Constitució espanyola. Això sí: no s'esperaven que els presos fossin capaços de fer el jurament tal i com el van fer. 

Suspenent-los, l'Estat aprofundeix en la repressió, i ja està en caiguda lliure, sense racionalitat ni límits. Però aquest pas va encara més enllà del fet de vulnerar els drets de quatre ciutadans: és un menyspreu absolut al més de milió i mig de catalans que van votar JxCat i ERC el passat 28 d'abril sabent que Junqueras, Sànchez, Turull i Rull anaven en aquestes llistes. En aquesta ocasió, la prioritat hauria d'haver estat respectar als votants.

Però és obvi que per a l’Estat els electors catalans no són dignes de cap de mena de protecció ni respecte. Perquè a Madrid ja fa temps que no agrada què voten els catalans. I així és Espanya: tot allò que no aconsegueixen a les urnes ho obtenen després ignorant la llei i els drets fonamentals.

 
 

Comentaris (9)
Com el 21-D. Fa 9 mesos
Nosaltres som ciutadans de segona, com a qualsevol nació colonitzada. Ignorar el que diuen les urnes ja es va fer a l'1-O, i també a les eleccions autonòmiques del 21-D del 2017: Varen deixar que es presentés en Puigdemont pensant que perdria, quan els resultats el van donar vencedor varen canviar les normes al seu gust i van dir que no podia ser.
Oriol Domingo Fa 9 mesos
Meritxell Batet, la turca, contra els innocents presos polítics www.avantguarda.cat/ca/Insaeculasaeculorum
Sixtus Fa 9 mesos
Continúo convençut dels meus arguments de fa anys: a Europa no li interessa dividir-se en centenars d'estats, la llei i la força rauen en l'estat i els polítics catalans no estan en condicions de donar lliçons d'honestedat. Perquè continueu enredant?
Toni Fa 9 mesos
I els comuns pactant amb els del 155 perquè també el tema català “les pilla muy lejos” com a l’Errejon .
Un de pas Fa 9 mesos
Si anulen els nostres representants, ens anulen a nosaltres, per tant, estem a un pas més de la República? Es ben clar que no ens hi volen, així com són... Adéu Ñ Salut i republica aquí I a Ñ
Jan Fa 9 mesos
És així com funcionen les democràcies bananeres!
JordiP Fa 9 mesos
L'Estat espanyol està en la òrbita de la política africana. La pressió gubernamental i del sector dretà ha anul·lat la voluntat del poble català expressada en el resultat de les eleccions. Com el Marroc. Com Argèlia. Com l'Egipte. Com Tunis. Pobra Líbia. Pobra Espanya.
Pep Pujol Fa 9 mesos
Em sento expulsat d’Espanya... ¡Gràcies!
Cecilia Fa 9 mesos
Guanyi qui guanyi les eleccions, a Espanya sempre manen els mateixos. O manen directament o toleren el PSOE ben falcat a les portes giratòries. Això és el màxim de la democràcia espanyola. Si no s'està conforme les opcions són exili o presó. I punto, com dirien ells (els dialogants) o que "se joda" els que exposen més francoment la situació.