L’ ‘a por ellos’ europeu...

“Darrerament, Espanya viu de les teories conspiratòries per justificar els seus fracassos polítics”

“Así se gestó la traïción a España: Malta, Bélgica y Lituania, sospechosos de la puñalada a Calviño”, titula el diari La Razón per justificar que la socialista Nadia Calviño hagi perdut la votació per a la presidència de l’Eurogrup. I en aquesta línia, la majoria de mitjans de comunicació madrilenys per explicar un suposat aquelarre contra Espanya al cor d’Europa. Relaten com una feina ingent i lloable de la diplomàcia espanyola hauria aconseguit, de paraula, el vot de deu països, els necessaris per aconseguir la cadira, però que a darrera hora un d’ells va trair la bandera espanyola i va deixar la ministra del Pedro Sánchez sense càrrec en una institució clau de la UE. Alta traïció a la pàtria espanyola, humiliació a la diplomàcia espanyola, països deshonestos... la mateixa Calviño i Moncloa, amb la col·laboració de la premsa del règim, miren de justificar, sense cap argument polític, una nova derrota política. No contemplen la possibilitat que l’irlandès Paschal Donohoe fos millor candidat, només hi veuen traïció, enganys i interessos obscurs.

Darrerament, Espanya viu de les teories conspiraries per justificar els seus fracassos polítics. Alemanya, Bèlgica i el Regne Unit ja van atacar el seu orgull deixant exclusivament en mans de la justícia la persecució política dels exiliats independentistes, i el resultat va ser una garrotada a l’intent espanyol de polititzar un afer que en qualsevol altra democràcia europea mai no hauria nascut en un despatx polític. I qui serà ara el nou traïdor d’Espanya? La premsa fa les seves travesses passant-se pel folre els principis democràtics i la raó de ser de les votacions secretes. Es tracta, novament, de presentar Espanya com una víctima.

 

De passada, amb aquestes teories conspiraries s’alimenta un sentiment d'eurofòbia entre el nacionalisme espanyol, tant a la dreta com a l’esquerra, venent un fals ‘a por ellos’ d’Europa contra Espanya. Una estratègia prou efectiva –així ho demostren les urnes- perquè els súbdits se sentin vulnerables i acceptin un blindatge cada vegada més obscè del règim del 78 i de les seves estructures. 

 

Comentaris