El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC adverteix a més d’un miler de càrrecs polítics
  • CA

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit aquest dijous els quatre recursos presentats pel Govern contra la llei i la convocatòria de referèndum d’autodeterminació per al proper 1 d’octubre aprovada pel Parlament i el Govern, la qual cosa es tradueix en la suspensió cautelar de la vigència d’aquests acords.

 

Així ho han confirmat fonts del tribunal de garanties, que han afegit que en les resolucions s’adverteix a més d’un miler de càrrecs polítics –uns seixanta alts mandataris de la Generalitat i tots els alcaldes de Catalunya– del seu deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa relacionada amb l’organització del referèndum.

 

Tal com s’havia sol·licitat en una de les impugnacions –la referida a les mesures complementàries per a l’organització de la consulta–, el TC ordena que la resolució adoptada aquest dijous es notifiqui personalment a desenes d’alts càrrecs de la Generalitat relacionats amb l’organització de la consulta –començant pel president, Carles Puigdemont– i a tots els alcaldes de Catalunya, aquests últims “amb caràcter preferent i urgent”. Es farà a través de la Delegació del Govern.

 

La petició es feia extensiva als responsables dels mitjans de comunicació públics catalans i a responsables dels Mossos, com són el major Josep Lluís Trapero i el director general, Pere Soler.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa