El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC nega que Younes Abouyaaqoub fos voluntari de l’1-O
  • CA

 

L’Assemblea Nacional Catalana ha negat que l’autor material dels atemptats de Barcelona, Younes Abouyaaqoub, hagués estat o tingués intenció de ser voluntari al referèndum de l’1 d’octubre, tal com han publicat diversos mitjans espanyols. L’ANC, en un breu comunicat, ha assegurat que no era voluntari de l’ANC ni de la campanya del Sí, ni tampoc va ser voluntari en cap Diada de l’Onze de Setembre. També afirma que “ningú de l’Assemblea Territorial de Ripoll ni de la sectorial d’Immigrants per la independència va tenir-hi mai contacte”. “Mai va tenir cap relació amb l’ANC ni amb la campanya del Sí”, conclou.

 

En el comunicat, l’Assemblea també retreu que els mitjans que han publicat aquesta informació ho hagin fet sense haver-se posat en contacte amb cap responsable de la campanya del Sí i de l’ANC per contrastar aquesta informació. 

 

Aquest dimarts, diversos mitjans espanyols com La Gaceta han publicat que Abouyaaqoub va ser voluntari de l’1-O. També afirma aquest mitjà que, segons la mare del terrorista, era partidari de la independència de Catalunya i que hauria votat que sí en un hipotètic referèndum. La informació però també s’ha reproduït a mitjans de comunicació teòricament seriosos, com la Sexta o Antena 3.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa