El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Llach: “La independència s’ha de ratificar al Parlament”
  • CA

 

El diputat de JxSí Lluís Llach explica en una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio que la declaració de la independència requereix un mandat afegit del Parlament. “En primer lloc, requereix un mandat democràtic de ‘Sí’ a les urnes”, i preguntat sobre si la proclamació s’ha de fer al balcó de la plaça de Sant Jaume -és a dir, des de la Generalitat-, o si s’ha de fer al Parlament, Llach afegeix que “aquesta -el Parlament- és la casa de la sobirania popular, sí, si hem tingut un mandat democràtic, aquesta casa l’ha de refrendar a través de la majoria absoluta parlamentària que tenim”. 

 

Sobre si el Govern ja té les urnes per poder cridar a votar l’1 d’octubre, Lluís Llach assegura que “les tindrem, no pateixis ni un moment”, i en insistir sobre si “ens pots dir si les tindreu o les teniu”, el diputat de JxSí respon que “no em toca… les tindrem”. A hores d’ara, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, té una querella de la Fiscalia espanyola per haver iniciat el procés de validació d’empreses per a la compra d’urnes, i l’executiu de Carles Puigdemont va decidir iniciar el procés de compra directa d’urnes en haver de rebutjar les empreses que s’havien presentat perquè no complien els requisits tècnics d’empresa proveïdora de la Generalitat. 

 

 

Un moment de l’entrevista a Lluís Llach al programa el Suplement de Catalunya Ràdio | Catalunya Ràdio

 

Lluís Llach també és preguntat sobre si creu que el referèndum de l’1 d’octubre pot ser un èxit malgrat que els Comuns a hores d’ara no vulguin donar-li caràcter vinculant i hagin defensat que serà només un procés participatiu, una jornada democràtica. En aquest sentit, el diputat de JxSí considera que “als Comuns els hem de respectar, perquè estan en un moment de confluència, però el que sí que sé és que són republicans i són sobiranistes”

 

Sobre una de les grans incògnites, fins on pot arribar l’Estat espanyol per aturar el referèndum, Llach insisteix que “ja s’ho faran, perquè jo, especular sobre la capacitat i la bestialitat d’aquest Estat a hores d’ara ja no em diverteix gens. Ja s’ho farà, que es faci responsable davant de la història i davant dels demòcrates espanyols, davant dels demòcrates catalans i dels demòcrates europeus. Que faci el que hagi de fer”, rebla el diputat de JxSí. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa