El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “Quan l’Estat diu que està disposat a tot per aturar el referèndum, vol dir tot”
  • CA

 

Carles Puigdemont, president de la Generalitat, ha assegurat en el Consell Nacional del PDeCAT que se celebra aquest dissabte que el seu partit està disposat a afrontar les conseqüències de l’organització del referèndum de l’1 d’octubre davant un Estat que està disposat a qualsevol cosa per aturar-lo: “Tots hem sentit que l’Estat està disposat a tot per aturar el referèndum. I tot, vol dir tot”, ha remarcat. En aquest sentit ha assenyalat que els membres del Partit Demòcrata han d’estar disposats “més que mai” a ser la “garantia del referèndum”.

 

“Hem d’estar alerta. No ens hem de creure totes aquestes teories delirants sobre el que passa a casa nostra. L’Estat compta amb una arma: la mentida i la manipulació”, ha alertat el president de la Generalitat en el primer aniversari del partit, que amb aquest Consell Nacional extraordinari dona per finalitzada la transició entre l’antiga Convergència i el PDeCAT. 

Puigdemont ha reconegut que “cada vegada hi haurà més gent atemorida”, perquè ha recordat que “hi haurà una represàlia de l’Estat, tant se val si votaran sí o no”. Per això ha subratllat que l’1 d’octubre els catalans hauran de triar entre un país que se la juga per poder donar veu a tothom i un país en què si poses urnes, et diuen que ets un colpista”. O entre un país, ha dit, que “obre fosses” i un país que “subvenciona el Valle de los Caídos on està enterrat el dictador”. “No podem carregar sobre les espatlles de les generacions futures les conseqüències devastadores de l’Estat”, ha assegurat.

 

Marta Pascal, en un moment de la seva intervenció | PDeCAT

 

Pascal: “Aquest partit està 100% compromès amb el procés”

 

Per la seva banda, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha assegurat que el Partit Demòcrata està “100% compromès amb el procés que està vivint Catalunya i amb el lideratge del president Puigdemont i dels consellers”. Amb aquesta frase, Pascal ha volgut tancar la polèmica viscuda aquesta setmana amb la destitució del conseller Jordi Baiget per unes declaracions en què dubtava del referèndum.

Pascal ha afirmat que en aquest darrer any “s’han posat les bases d’un partit sòlid, sense instruccions prèvies”. La coordinadora general ha tingut paraules d’agraïment al president Puigdemont –”mai ens ha fallat”, ha dit– i al ja exconseller Baiget, així com a tots els membres del partit que han estat inhabilitats o estan immersos en algun procés judicial. “Aquest és el partit de tots ells”.

 

“No ens deixarem donar lliçons per ningú”, ha assegurat Pascal, que després ha carregat contra els comuns i contra la direcció general de Podemos a Madrid: “De quina banda està el senyor Pablo Iglesias?”, ha preguntat. “O de quina banda està la senyora Colau, que ens dona lliçons cada dia? A la banda del PP o a la banda dels que tenim coratge per tirar endavant i posar les urnes?”.

 

Finalment, Pascal ha destacat que el seu partit sortirà d’aquest Consell Nacional “més fort que mai”, perquè ha assegurat “volem que els catalans siguin ciutadans de ple dret. Estem vius, estem forts. Nosaltres som necessaris, som els únics capaços de construir aquest futur.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa