El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El bisbe de Solsona vincula l’homosexualitat amb una figura paterna “absent”
  • CA

 

El bisbe de Solsona (Lleida), Xavier Novell, ha plantejat en la seva glossa dominical que l’homosexualitat pot estar relacionada amb una figura paterna “absent, desviada, esvaïda”, tres paraules que pren d’un passatge de l’exhortació papal ‘Amoris Laetitia’ . “Em pregunto si el fenomen creixent de la confusió en l’orientació sexual de bastants nois adolescents no serà deguda al fet que en la cultura occidental la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, esvaïda. Fins i tot la virilitat semblaria qüestionada?”, afirma en la glossa recollida per Europa Press.

 

La glossa subscriu les paraules del Papa, que fa referència a la funció educadora del pare i de la mare afirmant que “hi ha rols i tasques flexibles, que s’adapten a les circumstàncies concretes de cada família, però la presència clara i ben definida de les dues figures, femenina i masculina, crea l’àmbit més adequat per a la maduració del nen “.

L’alcalde de Cervera, Ramon Royes (CiU), ha proposat que el ple municipal declari Novell persona no grata a la ciutat “per unes escandaloses declaracions on vincula l’homosexualitat amb l’absència de la figura paterna en nens”. “L’homosexualitat no és cap malaltia. Tots tenen dret a voler i fer-ho en llibertat i els càrrecs públics tenim la responsabilitat de defensar-ho. Esperem una rectificació”, escriu Royes en un apunt de la pàgina de Facebook recollit per Europa Press.

 

El col·lectiu de lesbianes, gais i bisexuals Colors de Ponent LGTBIQ de Lleida també ha criticat aquest dilluns la glossa. Afirma que ha traslladat aquestes afirmacions a l’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya i que se sumaria a les denúncies que puguin presentar-se contra el bisbe davant els Mossos d’Esquadra, segons un comunicat. “No tolerarem, no permetrem, no deixarem passar ni una, ni a Solsona ni a Lleida ni enlloc, contra la LGTBI-fòbia, plantem cara”, afegeix el col·lectiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa