El monument d'Alfons Sala, amb llavis i mugrons pintats

Víctima preferida dels grups antifeixistes en els darrers anys

Pancarta amb el lema "Democràcia" a l'escultura d'Alfons Sala | Cristóbal Castro

Un cop més, el monument dedicat a Alfons Sala ha estat "transformat". Víctima preferida dels grups antifeixistes en els darrers anys, el monument ha estat "vestida" dimecres avui amb una pancarta amb el lema "Democràcia", campanya impulsada per Òmnium Terrassa i Crida per la Democràcia. Així mateix, la mateixa estàtua també ha estat pintada i els llavis i els mugrons apareixen de color negre.

  

Detall de l'escultura pintada | Cristóbal Castro

 

Bé protegit d'interès local

 

El monument a Alfons Sala i Argemí se situa al passeig Comte d'Ègara i està protegit com a bé d'interès local.  L'escultura es va realitzar el 1950, obra de Frederic Marès en memòria de l'industrial i polític terrassenc, president de la Mancomunitat de Catalunya durant la dictadura de Primo de Rivera i primer Comte d'Ègara. Cal recordar que Sala va fundar la Unión Monàrquica Nacional. Tot i que durant quatre dècade l'escultura va restar a la plaça Vella, des del 1990, amb la remodelació de la plaça del centre es va optar per traslladar-lo al passeig. 

El monument és un bloc prismàtic de pedra calcària de tres metres de llarg per dos d’alçada. A la part frontal hi ha un medalló de bronze amb la imatge d’Alfons Sala i la inscripció Tarrasa al insigne patricio Don Alfonso Sala, Conde de Egara. Corona el monument una figura escultòrica femenina amb elements al·legòrics a la ciutat, i en els frontals laterals hi ha reproduïts dos relleus. Al principi, en lloc d’aquests relleus hi havia dues estàtues, la lectora i la filadora,que més tard varen ésser traslladades al parc de Sant Jordi.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari