La indignació de Guardiola per la detenció d’una activista que salva vides al mar

El tècnic català ha definit com “la seva heroïna” Carola Rackete, detinguda per entrar sense permís en aigües italianes amb l’objectiu de rescatar immigrants

El tècnic català del Manchester City, Pep Guardiola, sempre ha estat una de les persones de l’àmbit esportiu més implicades en l’àmbit polític, i també social. El de Santpedor ha parlat contínuament sense pèls a la llengua sobre els temes que l’han preocupat o que ha trobat injustos. Aquest cop, Guardiola s’ha pronunciat a través de les xarxes socials sobre l’activista alemanya Carola Rackete, que ha definit com “la seva heroïna”, i ha mostrat la seva indignació per la seva detenció després d’entrar sense permís en aigües italianes amb l’objectiu de rescatar immigrants.

Carola Rackete, de 31 anys, és la principal responsable del vaixell humanitari ‘Sea Watch 3’ amb el que busca rescatar nàufrags al mar Mediterrani i portar-los a ports segurs, i no retornar-los a Llívia, lloc d’on intenten fugir. Després de passar dues setmanes al límit de les aigües italianes, a l’illa de Lampedusa, la jove alemanya va decidir entrar sense permís i intentar apropar a terra els 42 immigrants que queden al vaixell. Una acció que desafia la política migratòria del ministre d’Interior italià, Matteo Salvini, basada en una política de ports tancats a les ONG, ja que les acusa d’ “afavorir la immigració il·legal”, i d'un decret que estableix multes i conseqüències penals per als vaixells que entrin sense permís en les seves aigües territorials, com és el cas.

 
Més informació
 
Comentaris