El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Uni Girona es desperta del somni europeu (98-69)
  • CA

No ha pogut ser. L’Uni Girona va aconseguir arribar amb vida al partit de tornada contra el Montpeller, però en el duel decisiu per arribar a la final de l’Eurocup, la segona competició continental de bàsquet més important, no ha tingut cap opció. Les franceses han passat completament per sobre de les catalanes (98-69) i les d’Èric Surís s’han despertat del somni europeu amb una contundent derrota.

Es desperten del somni europeu

El BLMA Montpeller ha dominat el partit de principi a fi. Ha tardat cinc minuts a desempallegar-se de l’Uni Girona, que ha començat amb un bon parcial de 10-11 a favor, però quan ho ha fet ha estat per sentenciar l’eliminatòria. Amb un extraordinari 50% des de la línia de triple, les franceses han dilapidat les gironines sense cap mena de mirament. Al descans, el marcador ja mostrava un 55-30 que preveia una represa de tràmit i sense més història.

Efectivament, així ha acabat sent. El BLMA Montpeller no només no ha deixat de prémer l’accelerador, sinó que encara ho ha fet amb més força. Sami Whitcomb va fer gala de les seves millors virtuts i va conduir el seu equip, acostumat a participar a l’Eurolliga, cap a la final de l’Eurocup. La dura derrota no taca la temporada de l’Uni Girona, que ha tornat a ser exemple de constància, sacrifici i esforç. Les catalanes ho tornaran a intentar. Cada vegada estan més a prop de fer realitat el somni europeu. Aquest any, però, ha tornat tocar a despertar-se.