Rose i Griezmann, dos documentals oposats

Un documental va recollir com Derrick Rose coneixia la notícia que canviava de franquícia el 2016

x
Rose i Griezmann, l'estiu del 2018| DERRICK ROSE

El juliol passat, poques setmanes després que França aconseguís el Mundial de Rússia, Antoine Griezmann va viatjar als Estats Units per gaudir d'unes merescudes vacances. El davanter de l'Atlètic de Madrid va visitar Nova York, on va coincidir amb una altra estrella esportiva, el jugador de l'NBA Derrick Rose. Uns mesos després, tots dos jugadors han vist com les seves respectives carreres professionals han estat marcades per dos reportatges audiovisuals on han conegut el seu futur. Dos vídeos on tots dos jugadors experimenten realitats completament oposades: si Griezmann era qui decidia seguir a l'Atlètic, refusant una oferta del Barça, Rose va conèixer com la seva franquícia en aquell moment, Chicago Bulls, el traspassava a Nova York. La seva reacció, de decepció, contrasta amb l'alegria amb la qual Griezmann va celebrar la polèmica decisió. El mercat de traspassos, des d'un altre punt de vista. 

 

 

En el cas de Griezmann, la història és ben coneguda. En el cas de Rose, tot just s'ha conegut ara. El base nord-americà portava mesos gravant un documental sobre la seva vida i carrera amb la plataforma de continguts Stadium quan, el 2016, una trucada va interrompre el rodatge del documental. "Estic molt nerviós i no sé per què. Espero que no hagi passat res", afirma preocupat, instants abans de conèixer la decisió. Rose intenta reprendre el rodatge, però pocs segons després el tornen a trucar i, aquest cop si, aconsegueix contactar amb el seu agent. "Què passa?", li pregunta. I l'agent respòn: "He parlat amb el Phil Jackson (aleshores president dels Knicks). Hi haurà acord amb els Knicks".

 

 

Rose havia disputat tota la seva carrera professional, des del 2008-09, als Bulls. En conèixer el seu futur, es posa les mans al cap i, sense dir res, puja escales amunt per sortir fora de casa. Desconsolat, arrenca a plorar. "De debò?", li pregunta a l'agent. "Si, volia fer-t'ho saber a tu el primer. "Estàs bé?", li insisteix. "Si. Tinc por", respon el jugador. "Serà una enorme oportunitat per tu, d'acord?", li insisteix l'agent, mentre Rose segueix plorant. Uns minuts després, Rose segueix disposat a seguir rodant el documental, encara que tarda en assumir el cop i torna a plorar. Les emocions a flor de pell d'una superestrella que, per sobre de tot, demostra ser una persona a qui una decisió transcendental com aquella li va canviar de forma notòria la carrera. Rose només va durar un curs a Nova York. El 2017 va tornar a ser traspassat, aquest cop a Cleveland Cavaliers, i les últimes dues temporades les ha disputat als Minnesota Timberwolves, on va coincidir amb Ricky Rubio. 

 

 

 

 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?