Històric: Ricky Rubio es converteix en el màxim assistent dels Mundials de bàsquet

El base català, a més, registra la millor mitjana entre els màxims assistents de la competició: 5,2 per partit

Ricky Rubio ha escrit el seu nou en els llibres d’història dels Mundials de bàsquet. El base català ha aprofitat el triomf de la selecció espanyola contra Polònia per convertir-se en el màxim assistent de la competició des que la FIBA va començar a realitzar aquest registre estadístic l’any 1994.

En el duel de quarts de final davant Polònia, el nou jugador dels Phoenix Suns només havia de fer una assistència per superar Pablo Prigioni i ho ha aconseguit sense que li tremolessin les mans: ha acabat el matx amb nou passades abans de cistella. D’aquesta forma, Rubio ja compta amb 115 assistències en 22 partits de tres Mundials diferents, una xifra que, molt probablement, augmentarà el divendres en el partit de semifinals contra la República Txeca o Austràlia.

 

A més, el català també ostenta la millor mitjana entre els màxims assistents, 5,2 per partit. Segons dades de la FIBA, les del mateix Prigioni i Marcelinho Huertas, tercer millor passador del torneig en qüestió són de 4,4 (106 assistències en 24 partits) i 4,1 (95 en 23), respectivament.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?