Espanya nega el visat als esportistes de Kosovo per a un torneig a Catalunya

Segons 'l'EBRE' i 'El Nacional', l’ambaixada espanyola ha negat el visat als kosovars per als World Sports Games i els ha obligat a formar part de la delegació sèrbia, fet al qual s'han negat

El veto d’Espanya a Kosovo continua. Segons han informat l’EBRE i El Nacional, el país europeu dels Balcans no podrà participar en els World Sports Games, l’esdeveniment esportiu internacional amb milers d'esportistes que es realitza cada dos anys en una ciutat diferent (aquesta edició se celebra a Tortosa i començarà aquest dimarts) basada en la idea de l’Olimpíada Obrera Internacional dels anys 20 i 30 i “celebrada en un entorn de tolerància, respecte i sostenibilitat”.

Encara que, l’any 2008, Kosovo va declarar la seva independència de forma unilateral, molts membres de l’ONU –gairebé 90, entre ells Espanya–, s’han negat a reconèixer-lo com a Estat propi. El Regne Unit, Alemanya, França, els Països Baixos o els Estats Units sí que ho han fet, però molts d’altres no. L’última gran prova d’això és que uns cinquanta esportistes han demanat el visat per poder competir a les Terres de l’Ebre sota la bandera de Kosovo, però l’ambaixada espanyola els l’ha negat.

 

Sempre segons els mitjans citats, la resposta que han obtingut és que han de participar-hi com a part delegació sèrbia. De moment, els esportistes s’han negat a formar part de l’esdeveniment esportiu en qüestió perquè no els ho deixen fer sota la seva bandera. Aquest dimarts 2 de juliol, els World Sports Games començaran amb un acte inaugural que tindrà lloc al camp de futbol Josep Otero de l’estadi tortosí.

Més informació
 
Comentaris